Anonim Olarak Sohbet Edilen Mobil Uygulama Yapmak

Hocam bana basit bir manada hangi kod dilini öğrenerek bu işe girebilirim?
Android üzerinde yayın olarak kullanılan Java ve Kotlin var.
Ancak hızlı bir şekilde popülerliği artan Flutter, React.JS gibi alternatifler de yükseliyor.
Bu 4'ünden en azından birisi başlangıç için yeterli olacaktır.

Yeni basladiginiz icin normal. Programlamayi ogrendikten sonra gerisini nasil yapacaginizi cozuyorsunuz zaten. Siz bayagi rastgele tuslara basarak kod yazildigini saniyorsunuz galiba.
Işte onu soruyorum nereden ve hangi dil ile baslamaliyim
Java öğrenin derim. Sadece mobil uygulamalarda kullanılmıyor ve en popüler dillerden birisi. Tabii daha basit söz dizimine sahip olan Kotlin'i de öğrenebilirsiniz. Neden Android Studio kullanmak istemiyorsunuz?
Android Studio ile yapılan çoğu projelere baktığımda temeli ayni

Işte onu soruyorum nereden ve hangi dil ile baslamaliyim.

Android Studio ile yapılan çoğu projelere baktığımda temeli ayni.

Arkadaşım üstteki yazmış, React native, flutter veya Android Studio tarafında Kotlin ile başlayabilirsin. Ne ile başladığın çok önemli değil. Birini düzgün öğrendiğin zaman diğerlerini öğrenmek çok daha kolay olacaktır. Chat App için iyice bir temel oturtman lazım, mobil için en popüler firebase var. Eğitim istiyorsan da attığım linkteki kursu alabilirsin gayet güzel anlatıyor.

Server nedir ? Detay verir mısınız
Server bir ağa bağlı olan bilgisayar diye en kısa tanımlardan birini yapabiliriz. Siz örnegin herhangi bir siteye girmek için tarayıcı ile site sahibinin serverine istekte bulunuyorsunuz ve bunun üzerine site bilgileri size gönderiliyor. Yanı kısacası internet ağına bağlı olan ve istemcilerin isteklerini tek bir yerden cevaplayan ve yöneten bilgisayar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı