Antalya, Bursa ve Muğla gibi illerde otelde nasıl çalışılır?

Eğer konaklama kriterlerinize de uyuyorsa ve bir yerden başlamak gerek diyorsanız bence olabilir, garsonluk çok daha iyi olurdu fakat olmuyorsa bulaşıkçılık da yapılabilir. Yorucu ve sıkıcı olabilir ama karar sizin hocam.
Konaklama konusunda da lojmanlarda bir odada yalnız başına olmuyormuşuz sanırım. Yurt gibi birden fazla kişiyle aynı odada kalıyoruz diye okudum bazı forumlarda.
Bu doğru mudur?
 
Konaklama konusunda da lojmanlarda bir odada yalnız başına olmuyormuşuz sanırım. Yurt gibi birden fazla kişiyle aynı odada kalıyoruz diye okudum.
Bu doğru mudur?
Evet doğru heryerde böyle. Benimde tavsiyem hangi departman olursa girmeniz ve daha sonra burada kapı kapı gezerek şimdi belki olmasa bile sezonda istediğiniz işi bulmanız.
 
Öyle olmasını hiç istemezdim doğrusu.
Birkaç video izledim, onlar yalnız kalıyordu.
Cidden 3-5 kişiyle lojmanda kalınır mı ya? Biraz üzüldüm bu konuya.
 
Konaklama konusunda da lojmanlarda bir odada yalnız başına olmuyormuşuz sanırım. Yurt gibi birden fazla kişiyle aynı odada kalıyoruz diye okudum bazı forumlarda.
Bu doğru mudur?
Maalesef öyle, en az iki kişilik oluyor odalar. Üst düzey personellere, eğer kaldıkları yerlerde sorun yaşamışlarsa, geçici olarak kendi başlarına kalabilecekleri odalar tahsis edildiğine şahit olmuştum fakat onlar bile uzun dönem değildi.
 
Şefler falan çok umrumda olmaz. Aynı odada kalacağım insanlar daha zor gelir. İstanbul'dan kaçış nedenlerimden birkaçı da rahat bir uyku ve yalnız başına zaman geçirmekti.
Kim olduğu belirsiz, enteresan tiplerle karşılaşmayı istemezdim sadece.

Çünkü hangi otele gidersem gideyim, birkaç ay sonrasında hangi işi yaparsam yapayım o lojmanda 3-5 kişiyle aynı ortamı paylaşacağım. Bunu öğrenmek üzdü. Duş, tuvalet, klima, ortam sesi falan her şey ortak. Bana da sakat tipler denk gelir, tahammül edemem.
 
İstanbul'dayım, 21 yaşımdayım, lise Bilişim Teknolojileri bölümü mezunuyum, İBB'de staj yapmışlığım var ve sigortasız çeşitli işlerde çalıştım. Üniversiteyi 1-2 yıl ertelemek durumundayım.
Özellikle İstanbul dışında denize yakın otellerde sigortalı ve konaklamalı bir otelde çalışmak istiyorum. Balıkesir, İzmir, Alanya gibi yerlerde denize yakın otellere başvuracağım.

Benim için önemli olan 3 şey var; sigorta, konaklama, yemek. Kuzenimin arkadaşı Yalıhan Aspendos Hotel'de çalıştı ve bahsettiğine göre mutfağa yabancı ülkelerden gelen çalışanlardan tut da gastronomi bölümüyle alakası olmayan sıradan, tecrübesizlere kadar çalışan vardı. Ben de mutfakta çalışmak istiyorum. Hiçbir tecrübem yok, sadece iyi bir bıçakla ince doğrarım ve güzel ekmek arası yaparım: )
Oralarda garsonluk yapmanın aşırı zor olduğunu biliyorum ve ufak tefek sağlık sorunlarından dolayı garsonluk bana göre değil zaten. Oda servisi veya resepsiyon için de İngilizce lazım ve İngilizcemin turistik yerler için yetersiz olduğunu düşünüyorum. Mutfakta amelelik yapmak iyidir. Şefe yardım ederim, yerleri silerim, bulaşık yıkarım vs. hepsini yaparım. Evet, zordur eminim ama İstanbul'da da aynı eziyeti çekiyorum. Şu anki yaşantımdan çıkmalıyım. Bu yüzden kesinlikle başka şehirdeki otelin mutfağında gönül rahatlığıyla ezilebilirim. İngilizcem gelişir, çevre edinirim; farklı bir ortam, farklı bir şehir, farklı insanlar, farklı bir atmosfer deneyimlerim.

Antalya'da denize yakın otellerde nasıl çalışabilirim? Nasıl başvuru yapabilirim? Alanya olsa daha iyi olur çünkü birkaç tanıdık var.
Özellikle mutfakta tecrübeniz varsa veya herhangi bir bölümde otellerde çalışırken yaşadığınız deneyimleri aktarabilir misiniz?

Bodrum'da yaşıyorum, bende otelde muhasebe bölümüne bakıyorum dışarıdan gelen insanların sigorta kayıtlarını falan yapıyordum, rastgele insanlar gelip çalışabiliyor, her otelde geçerli değil tabii ama garson, mutfak, House keeping bölümlerinde tecrübe aranmıyor gidip başvurun çalışmaya başladıkça öğrenirsiniz zaten.
 
Herkes farklı tabi. Ama en baştan bana sakat tipler gelir diyerek motivasyonunuzu bozmanız pek doğru bir karar değil hocam. Denemeden olmuyor denemek lazım denemeden başaramayız.
Not:Bana genelde hep iyi insanlar denk geldi.
 
Bir noktada dediklerinize katılıyorum fakat bellboyluk bence en az bir kere denenmesi gereken bir meslek. Garsonluk ilanlarından daha çok komilik ilanlarına denk geliyorum ben ve bence komi olmak pek de iyi bir şey değil. Çoğu otel direkt garson almak yerine, komi alıp yetiştirme usulü gidiyor çünkü garsonları zaten uzun yıllardır orada ve bu meslekte yetişmiş insanlar oluyor. Bellboy konusuna gelirsek, kişi kendisini dil ve sosyal açıdan geliştirmek istiyorsa, turistlerle çok fazla vakit geçireceği için bu eğitimleri kendi kendine verebilir diye düşünüyorum. Ayrıca garsonlar da fazlaca bahşiş toplayabilseler de, bellboy ve barboy arkadaşlarım her zaman bir tık fazla kazanıyorlardı.

Bellboy olmasında sıkıntı yok basit iş, dili öğrenir ama Bilmese'de olur, ben Muhasebe'de çalışırken bir adamın yerine 1 günlük durdum biraz zor ama yapılmayacak iş değil. Gerekli bilgileri resepsiyon veriyor zaten bellboy sadece valizi yukarı taşıyıp alırsa bahşiş alır bu kadar.
 
Bellboy olmasında sıkıntı yok basit iş, dili öğrenir ama Bilmese'de olur, ben Muhasebe'de çalışırken bir adamın yerine 1 günlük durdum biraz zor ama yapılmayacak iş değil. Gerekli bilgileri resepsiyon veriyor zaten bellboy sadece valizi yukarı taşıyıp alırsa bahşiş alır bu kadar.
Konuda bahsettiğim gibi bulaşıkçılık, komilik de yaparım en başta. Zamanla daha iyi yerlere geçme ihtimalim var.

Tek sorunum, oraya gidemiyor olmamdı ama şimdi ahır gibi lojmanda kalma ihtimalim de varmış meğer.
Hakan hocamın dediği gibi iyileri de denk gelir ama şimdiye kadar yalnız başıma kalacağımı sanıyordum.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı