Antalya vs Mersin

Antalya göçmen ve yabancı konusunda daha iyi bir yer. Suriyelilerden kaçıp Rus'ların ve Avrupa'i insanların yaşantıları görmek iyi oluyor.
Zaten manavgata gelenlerin çoğu normal hayatlar süren Avrupa'i insanlar. Antalyanın ilçesinde yaşıyorum. Bulunduğum mevkide sarılar bölgesinde çok uyguna evler var. Ulaşımda iyi durumda, akşam üstü sahile otobüsle 12-20Dk'da gidebiliyorsun. Arabayla boş yer bulamazsın o yüzden 1 tık sıkıntı halk plajları. Çarşısı kendisine göre yeterli seviyede, evler çok eski değil genel olarak yeni sayılacak binalar var. Ve bazen geceleri yaprak kımıldamıyor. O kadar sessizki çarşıda bile araba geçmese zifiri sessiz.
 
Hemen hemen her yerde var.
Hocam korkuyorum Antepliyim diye faşistlik yapıyorlar her yerde. Atatürk görüşlerine hayran, dindar olmayan Türkçü birisiyim. Ama Gaziantep den geliyorum deyince azıma sıçıyorlardı. Ankara da bunları yaşadım. Her yerde aynı olay. Hani bizim insandan bende rahatsızım. Olmasaydım orada kalırdım. Adamlarda doğru diyor şimdi. Ama dağlı ne demek be. Dünyada üzerinde ilk kurulmuş şehir orasıydı. Defolup gitmek istiyorum ahhh şu muhafazakarlar...
 
Hocam korkuyorum Antepliyim diye faşistlik yapıyorlar her yerde. Atatürk görüşlerine hayran, dindar olmayan Türkçü birisiyim. Ama Gaziantep'den geliyorum deyince azıma sıçıyorlardı. Ankara da bunları yaşadım. Her yerde aynı olay. Hani bizim insandan bende rahatsızım. Olmasaydım orada kalırdım. Adamlarda doğru diyor şimdi. Ama dağlı ne demek be. Dünyada üzerinde ilk kurulmuş şehir orasıydı. Defolup gitmek istiyorum ahhh şu muhafazakarlar...

Maalesef, bu durumu her yerde yaşarsınız, insanımız böyle ve değişmiyor gibi. Yapacak bir şey yok.
Yine de Akdeniz, Ege vs. ülkenin batı tarafları bir nebze de olsa daha iyi. Yine de tek tük de olsa illaki bir laf söyleyen her yerden çıkacak mecburen.
 
Bu yaz Kuşadası Tui Blue Ephesus otele gittik. Aqua Fantasy Aquapark olduğu için. Gitmişken Kuşadasını gezdik merkez. İstanbul boğazını bile aşmış. Gece kulüpleri falan boğazdakilerden daha uzun kalabalık. Benim ilerde nasipse gitme düşüncem var. Marmaris burası olabilir. Ama iki şehir arasından Antalya tercih ederim.
 
Mersinde doğdum ve büyüdüm. Kesinlikle benim için harika bir şehir. Denizi olmayan bütün şehirlerden daha güzel benim için. Orada büyüdüğüm için belki de bana öyle geliyor.

Ama tabi ki Antalya daha güzel bir şehir ama daha büyük bir şehir ve kiralar vs. hayat daha pahalı olabilir.

Eğer imkanın varsa Antalya.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı