Antalya’da Uçak Düştü

Geçen yaz meydana gelen tren yolu kazasının bundan hiçbir farkı yok. Önlemler her zamanki gibi alınmıyor. Olan bomboş ölen insanlara ve çevresindeki eşine dostuna oluyor. Başın sağolsun. Mekanı cennet olsun.
Şaşırmıyorum, şaşıramıyorum. Olan pilot ağabeyimize olmuş ne diyelim. Rahmet dilemekten başka yapabileceğimiz bir şeyimiz yok.
Başın sağolsun dostum.
Bilgilendirme için çok sağ ol kardeşim. Başın sağ olsun Serkan Dilci'ye Allah'tan Rahmet Ailesi ve Yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyorum.
İşte bakım ve kontroller vb. şeyler cidden çok önemli sonuçta sivil havacılık tarihinde de bunun bir çok örneği var. Uçaklar tabi tutulan testler dışında her koşul için test edilmeli bence DC-10'lar siparişlerini satmadan önce uzun uçuş testlerine tabi tutulsaydı belki de o kadar insan ölmeyecekti kargo kapısı deyip geçmemeli sonu hiç iyi bitmiyor ve o uçak yüzlerce yolcu taşıyor kazalar olup insanlar hayatını kaybettikten sonra farkına varılsa ne fayda.
Allah Rahmet Eylesin. Ailesine ve Yakınlarına Bol Sabırlar.
Başınız sağ olsun. Umarım başka kimsenin başına gelmez.
Eksik olmayın dostlar. Kimsenin başına gelmemesi dileğiyle. Çünkü çaresiz kalarak ölüyor insan böyle durumlarda. Yeterki göre göre yaşanmasın ama ülkemizde durumları sizler de biliyorsunuz. Kontroller, bakımlar, pilot yetkisi her şey eksiksiz gibi görünür her zaman ama işte olay yaşanınca anlaşılır gerçek. O kadar emek hayal de boşa gitti ama daha fenası bir can daha gitti.

1 doktor 1 hatasıyla 1 kişiyi öldürebilir.

Bakımlardan sorumlu yetkili teknisyenler ise 1 hatasıyla binlerce canı alabilir. Bu yüzden bu iş, şakaya alınmayacak kadar ciddi bir iş. Ölen öldü artık o uçağı hangara da kaldırsalar değişen bir şey olmayacak.

Bakımdan sorumlu kişilerin, bakımı yapılamıyorsa bile uçuşa kalkmaması için bir şeyler yapabilirdi. Büyük anlamda sorumsuzluk var. Umarım SHGM bu durum hakkında bir araştırma yapar.

Rahmetler olsun.

1 doktor 1 hatasıyla 1 kişiyi öldürebilir.

Bakımlardan sorumlu yetkili teknisyenler ise 1 hatasıyla binlerce canı alabilir. Bu yüzden bu iş, şakaya alınmayacak kadar ciddi bir iş. Ölen öldü artık o uçağı hangara da kaldırsalar değişen bir şey olmayacak.

Bakımdan sorumlu kişilerin, bakımı yapılamıyorsa bile uçuşa kalkmaması için bir şeyler yapabilirdi. Büyük anlamda sorumsuzluk var. Umarım SHGM bu durum hakkında bir araştırma yapar.

Rahmetler olsun.
Bakımlarının 19 Mayıs Üniversitesi'nde yapıldığını raporlamışlar ama bakım raporları verilmemiş henüz. Umarım ört bas ederek yapılan bir bakım olmamıştır. Uçak zaten o kadar kötüydü ki binince insan ilk motor çalıştırmada anlıyor ne mal olduğunu. Bakalım SHGM dahil olmuş durumda zaten. Raporu göreceğiz. Belki pilot hatası bilemeyiz. Her ihtimal şu an kabul edilebilir durumda sonuçta.

Benim anlamadığım bu kadar sorunlu bir uçak nasıl hala filoda tutuluyor?
Kimlere rant sağlanıyorsa artık. Defalarca sorun çıkaran bir uçak hala uçmayı başardı. Sonunda beklenen de oldu.

Kimlere rant sağlanıyorsa artık. Defalarca sorun çıkaran bir uçak hala uçmayı başardı. Sonunda beklenen de oldu.
Düşene kadar kullanmak... O kadar sorun çıkarmış işte neden hala kullanıyorsun? Bir şeyin farkına varmak için illa ki birisi mi ölmeli? Buzdolabı değil ki bu bozuldukça tamir ettiresin. Buzdolabı bile aynı sorunu birkaç kez tekrarlayınca atılıyor. Mekanı cennet olsun arkadaşınızın. Sinir oldum akşam akşam.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı