Anti-Virüs kullanılmalı mı?

Bilemem de 10 senedir falan antivirüs kullanmıyorum, bayağı oldu. Virüs yemedim ya da PC yavaşlığı gibi bir şikayetim olmadı.

Yorumlarınız ve önerileriniz için herkese tek tek teşekkür ederim öncelikle. Genellikle oyun oynuyorum ve Steam, Epic Games gibi platform kullanıyorum. Korsan indirmeler yapmıyorum ama arka planda çalışan ekstra bir güvenlik, o an ki dalgınlığımda kurtaracak bir şey olması sanırım iyi bir şey olacak. Performansı etkilediğini düşünüyordum hep ama artık eskisi kadar performans tüketmiyor AV'ler sanırım.

Kaspersky'a daha yatkınım.

O bir örnekti daha virüs yiyebileceğin bir sürü olanak var.
Yıl olmuş 2022 hala indirdiğin yere dikkat edersen virüs yemezsin diyen var.
O basit güvenlik açıklarını zaten Windows Defender kapatıyor. Dediğim gibi sadece indirmelerine dikkat etsen bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Bende aylardır kullanmadım ama PC yavaşlamadı PC de bazı olaylar yaşadım yazılımsal mı donanımsal mı bilmiyorum anakart ve ekran kartında sorunlar var.

Güvenlik duvarınız sağlamsa Windows üzerindeki ve bilinçli bir kullanıcıysanız ve crack korsan yazılımlarla çok işi olmayan biriyseniz bir güvenlik duvarı ile bir Defender yeterlidir. (Windows güvenlik duvarı dışında.)

Eğer crack kullanan birisi değilseniz ve önünüze gelen reklama tıklamıyorsanız WD yeterlidir.

En son 5-6 sene önce symantec end point kullanmisimdir. Standart kullanicilar için gereksiz buluyorum. Herhangi bir virüs sıkıntısı yaşamadım bu sürede öyle birsey yasarsamda Malwarebytes ve Hitmanpro ile taratir kaldiririm. Ayrica templatelerim, projelerimin yedekleri vs. zaten drive yedekli olduğu içinde virüs girse bile sorun etmezdim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı