Anti virüsler ve temizlik programları gereksiz değil mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben 2 yıldır antivirüs olmadan kullanıyorum ayrica cok sey torrent vb sitelerden bircok şey indirdim cok rahat kullaniyorum hala sıkıntı yok ayrıca cm komut sisteminden truva kontrol etme vb özellik var yani benim düsünceme göre virüs kaynağı bazen antivirüs programları olabiliyor

Yok bana soranlar genelde bilgisayarı yeni almış antivirüs önerir misin diyenler oluyor.
Ama gönlün olsun tamam çelişiyorum.

İyidir senden naber ama çıkartamadım. Üstat sen misin yoksa?
virüslü bir link veremem şu an ama virüslü linkin önemini bu haberde görebilirsin
Google Pixel hacklendi! - ShiftDelete.Net
Aynen ama estağfurullah.

Bu güvenlik açıklarından zaten antivirüs şirketlerinin bile haberi olmuyor ekstrem örnek bunlar, virüs yiyen insanlar genelde basit virüsleri yiyor %99 flash bellek virüsü ransomware vs. Ama beni ikna ettin en iyi bilen adam bile bu şekilde virüs yiyebilir. Ha yine kullanmamaya devam edeceğim.

Yok bana soranlar genelde bilgisayarı yeni almış antivirüs önerir misin diyenler oluyor.
Ama gönlün olsun tamam çelişiyorum.

Bu bilgisayarı yeni almış kişi "Antivirüs" diyebiliyor dimi ama? Bazı şeylerin farkında. Ben sizi çelişkiye düşürmeye uğraşmıyorum. Bundan da mutlu olcak değilim. Veya gönlüm olacak değil. Yazılarınızdan çeliştiğiniz anlaşılıyor.

"Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az"

Zaten bunlar 0-day açığı ama örnek olması açısından göstereyim dedim
Bir de antivirüs kullanmayıp sürekli tedbirli olmaktansa antivirüs yükleyip kafam rahat şekilde kullanırım daha iyi 18 TL ye 1 yıllık Kaspersky Total Security lisansı aldım mis gibi koruyor beni

Eminim koruyordur.

Bilgisayarın çökmez ya, nasıl olsa ücretsiz indir birini kullan.

Şahsen 1-2 yıla yakın bir süredir antivirüs programı kullanmıyorum. Şuana kadar yediğim virüs sayısı 2'yi geçmemiştir. 2.si harbi benim hatam. Biliyordum böyle birşey olacağını ama çarem yoktu Antivirüs olarak Windows Defender bana yeterken temizleme programı olarak CCleaner kullanırım arada. Kayıt defteri düzeltme aracını çok beğeniyorum. Düzeltmeden önce yedeklerim. Başka sistem programı bulmayı denedim fakat hiçbirinden memnun kalmadım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…