Antimalware Service Executable çok fazla CPU ve Bellek tüketiyor

zBerke

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
C: INTEL SSDPEKNW512G8, D: TOSHIBA MQ01ABD100M
Ekran kartı
GTX NVIDIA 1050 Ti
Anakart
Casper Excalibur G670 001
İşlemci
Intel Core i7-8750 2.20GHZ 12M
Merhaba, bilgisayarımda Antimalware Service Executable çok fazla CPU ve Bellek tüketiyor. İnternette gördüğüm Görev Zamanlayıcısı ayarlarını yaptım, biraz bekledim fakat kullanılan CPU ve Bellek miktarı neredeyse hiç oynamadı. Mesela bilgisayarı yeniden başlattım. Fanlar ilk önce çok sessizdi. Zaman geçtikçe hiçbir şey yapmamama rağmen birden fan sesi artıyor ve CPU hemen 30-40 derecelere kadar ulaşıyor. Buna nasıl bir çözüm uygulayabilirim?

Dosya Ekleri

• resim_2023-01-29_115812522.png
    resim_2023-01-29_115812522.png
    18 KB · Görüntüleme: 383
Merhaba, bilgisayarımda Antimalware Service Executable çok fazla CPU ve Bellek tüketiyor. İnternette gördüğüm Görev Zamanlayıcısı ayarlarını yaptım, biraz bekledim fakat kullanılan CPU ve Bellek miktarı neredeyse hiç oynamadı. Mesela bilgisayarı yeniden başlattım. Fanlar ilk önce çok sessizdi. Zaman geçtikçe hiçbir şey yapmamama rağmen birden fan sesi artıyor ve CPU hemen 30-40 derecelere kadar ulaşıyor. Buna nasıl bir çözüm uygulayabilirim?
Aynı sorunu yaşıyordum. Bu video ile çözdüm

DefControl adında bir program var. Basitçe o şekilde kapatabilirsin ama programı virüs olarak algılar önce Defender'ı kapatman lazım. Sonra programı açıp Defender'ı devre dışı bırak seçeneğine tıkla. Böylece defender tamamen devre dışı kalacak ve görev yöneticisinde kaybolacak. Ama dikkat et bu defender'ı devre dışı bırakır yani gelecekte bilgisayarına bir yolla virüs bulaşırsa sorumlu değilim.

Merhaba, bilgisayarımda Antimalware Service Executable çok fazla CPU ve bellek tüketiyor. İnternette gördüğüm görev zamanlayıcısı ayarlarını yaptım, biraz bekledim fakat kullanılan CPU ve bellek miktarı neredeyse hiç oynamadı. Mesela bilgisayarı yeniden başlattım. Fanlar ilk önce çok sessizdi. Zaman geçtikçe hiçbir şey yapmamama rağmen birden fan sesi artıyor ve CPU hemen 30-40 derecelere kadar ulaşıyor. Buna nasıl bir çözüm uygulayabilirim?

Windows Defender'in işlemi o. Windows Defender otomatik tarama yapıyorsa ya da o an bir dosyayı tarıyorsa fazla kaynak kullanması normal olabilir. İsterseniz Defender Control uygulamasıyla Windows Defender'i ve Antimalware Service Executable işlemini kapatabilirsiniz ancak bu sefer Windows Defender kapandığından dolayı Windows virüslere karşı etkisiz kalabilir. İsterseniz farklı biraz kaynak tüketen antivirüs yükleyin böylece Defender otomatik kapanacak o antivirüs koruyacak.

Bende o videoyu izledim ve adımları uyguladım fakat sorunumu çözmedi.

Windows Defender'in işlemi o. Windows Defender otomatik tarama yapıyorsa ya da o an bir dosyayı tarıyorsa fazla kaynak kullanması normal olabilir. İsterseniz Defender Control uygulamasıyla Windows Defender'i ve Antimalware Service Executable işlemini kapatabilirsiniz ancak bu sefer Windows Defender kapandığından dolayı Windows virüslere karşı etkisiz kalabilir. İsterseniz farklı biraz kaynak tüketen antivirüs yükleyin böylece Defender otomatik kapanacak o antivirüs koruyacak.
Kaspersky indirdim. Bu program iyi mi? İşime yarar mı?

Bende o videoyu izledim ve adımları uyguladım fakat sorunumu çözmedi.

Kaspersky indirdim. Bu program iyi mi? İşime yarar mı?

1674983862919.png

Doğru adımları uyguladıysanız çözmesi gerek bende %100 CPU kullanımı gösteriyordu, adımları uyguladıktan sonra bu şekilde.

Eki Görüntüle 1649062

Doğru adımları uyguladıysanız çözmesi gerek bende %100 CPU kullanımı gösteriyordu, adımları uyguladıktan sonra bu şekilde.
Uyguladım. Fakat bende hiçbir düzelme olmadı.

Eki Görüntüle 1649062

Bu arada Kaspersky indirdim. Şuan Windows Defender bu programı kullanıyor. Görev Zamanlayıcısından Windows Defender'a gittiğimde hiçbir şey görünmüyor. Bu normal, değil mi?

Bu arada şuan Kaspersky kurulu fakat hala Antimalware çalışıyor ve hala 29-30 derecelerde CPU kullanıyor.

Bu arada şu an Kaspersky kurulu fakat hala antimalware çalışıyor ve hala 29-30 derecelerde CPU kullanıyor.

Kaspersky'ın koruması çalışıyor mu? Çalışıyorsa öyle olmaması lazım. Defender'ın kapanması lazım yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı