Bilgisayar Windows 11'de düzgün çalışmıyor

XzelBest

Attopat
Daha fazla  
RAM
Patriot Viper 32 GB RAM
Ekran kartı
MSI 4060 Ti
Anakart
MSI Pro B650M-B Pro
İşlemci
AMD Ryzen 5 8400F
Merhaba. Windows 11 kullanıyorum hatta kulanamıyorum. Her dakkika oyunlarda cokme kasma drop mavi ekran siyah ekran alıyorum. Sistemim kötü de değil iyi de değil. Orta bir sistem. Windows 10 da bir sıkıtntı yaratmıyor. Bilgisayari garantiye yolladım 2-3 kez, her seferinde ariza bulanamadı diyorlar. Windows 11 kaç kez kez geçtim ilk aldıgımda boyle değildi. Sonradn boyle olmaya basladı. Windows 10 da catır catır calsırken 11'de bu sebepleri yaşiyorum. Ne yapsam düzelir?

• MSI 4060 Ti.
  • AMD Ryzen 5 8400F.
  • 32 GB RAM 6000MHz.
  • MSI Pro B650M-B Pro.

Son düzenleyen: Moderatör:
Format atmayı denedin mi? Temiz kurulum en iyisi:).

Format atmakla alakası yok arkadaş kaç kere format attı ama nafile 4060'lı sistemde ikidebir oyundan atıyor.

Merhaba. Windows 11 kullanıyorum hatta kulanamıyorum. Her dakkika oyunlarda cokme kasma drop mavi ekran siyah ekran alıyorum. Sistemim kötü de değil iyi de değil. Orta bir sistem. Windows 10 da bir sıkıtntı yaratmıyor. Bilgisayari garantiye yolladım 2-3 kez, her seferinde ariza bulanamadı diyorlar. Windows 11 kaç kez kez geçtim ilk aldıgımda boyle değildi. Sonradn boyle olmaya basladı. Windows 10 da catır catır calsırken 11'de bu sebepleri yaşiyorum. Ne yapsam düzelir?

• MSI 4060 Ti.
  • AMD Ryzen 5 8400F.
  • 32 GB RAM 6000MHz.
  • MSI Pro B650M-B Pro.

Orta sistem? Ya da ben çok geri kaldım format denedin mi ve internetten yüklediğin dosyalara dikkat etmek lazım neyin ne olduğu pek belli olmuyor.

Format atmakla alakası yok arkadaş kaç kere format attı ama nafile 4060'lı sistemde ikidebir oyundan atıyor.

Driver problemi olabilir belki.

Orta sistem? Ya da ben çok geri kaldım format denedin mi ve internetten yüklediğin dosyalara dikkat etmek lazım neyin ne olduğu pek belli olmuyor.

Driver problemi olabilir belki.

Denedi ama gine olmadı tüm sürücüler NVIDIA sürücüleri anakart driveri hepsi kurulu ama halen aynı.

RAM'leri kontrol et. Aynı sorunu yaşadım garantiye yollayıp çözdüm.

RAM'ler DDR5 6000MHz ama işlemci sadece 4800MHz'yi destekliyormuş RAM'i tak çıkar yaptı Windows'tan teste soktu ama halen aynı garantiye gönderdi hiçbişe bulamadılar.

W11 kaynaklı bir sorun olabilir. Son güncellemeyle oyundan atma gibi sorunların çözüleceğine dair bir yazı görmüştüm. En iyisi Windows 10'a geç.

Bahsettiğim konu bu.

Sisteminiz hangi işletim sistemine ayak uyduruyorsa ona geçmeniz doğru olacaktır. Windows 10'da sıkıntı yaratmadığını belirtmişsiniz. @Reaf üyenin dediği gibi isterseniz Windows 10'a geçmeyi deneyebilirsiniz. Benim sistem Windows 11'de sıkıntısız ilerlediği için Windows 11 tercih ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı