Antivirüs önerisi

Antivirüsten daha bile iyi bir yazılım. 1 ay kullandım Technopat'ın bir videosunda vardı Mac'in virüslerini temizliyordu.
Antivirüs ve anti-malware farklı şeylerdir. İkisi birbiriyle karşılaştırılamaz bana kalırsa. Birisinin asıl amacı tarama, diğerinin ise canlı koruma. Ben hem Kaspersky hem de Malwarebytes'ı kullanıyorum bilgisayarımda. Bu yüzden neyin ne olduğunu bildiğimi söyleyebilirim sanırım.

Antivirüs ve anti-malware farklı şeylerdir. İkisi birbiriyle karşılaştırılamaz bana kalırsa. Birisinin asıl amacı tarama, diğerinin ise canlı koruma. Ben hem Kaspersky hem de Malwarebytes'ı kullanıyorum bilgisayarımda. Bu yüzden neyin ne olduğunu bildiğimi söyleyebilirim sanırım.

Dostum doğru söylüyorsunuz ama ikisini de kullanmak kötü bilgisayarlarda RAM'i emiyor.

Selam, yavaş yavaş eskiyen ve Windows Defender'ın "antimalware service executable" çilesine artık pek göğüs geremeyen bir bilgisayarım var.
Sistemi yormasına ek olarak düzgün bir koruması da yok.
Ben Kaspersky öneririm.

Kaspersky çok yavaşlatıyor.
Çok komik. Hahahaha. :D :D
Ben ayarlarını en yükseğe çektiğim halde bile Defender'in kullandığı kaynağın yarısından azını kullanıyor. Bir de bu en yüksek ayarlar. Varsayılan ayarları siz hesaplayın.
Ek olarak bu kıyaslamada sadece ikisinin sağladığı kullandığı kaynak tüketimini kıyasladım. Yani kıyaslama yaparken sağladığı korumanın eşit olduğunu falan varsaydım diyebiliriz. Ki aslında arada büyük bir fark olduğu halde.
Yani sunduğu korumaya göre harcadığı kaynağa değinmedim bile :)

Son düzenleme:
Dostum doğru söylüyorsunuz ama ikisini de kullanmak kötü bilgisayarlarda RAM'i emiyor.
Kaspersky'nin 100MB'dan fazla RAM kullandığını görmedim. Ki o da tarama yaptıktan sonra oluyor. Onun dışında boşta 60MB gibi değerlerde dolaşıyor. Malwarebytes'ı aktif olarak kullanmak saçma. Sadece arada bir açıp tarama yapsanız bile etki ediyor. Sisteminizin güvenliği için 100MB RAM fazla gelmez umarım :).

Kaspersky'nin 100 MB'dan fazla RAM kullandığını görmedim. Ki o da tarama yaptıktan sonra oluyor. Onun dışında boşta 60 MB gibi değerlerde dolaşıyor. Malwarebytes'ı aktif olarak kullanmak saçma. Sadece arada bir açıp tarama yapsanız bile etki ediyor. Sisteminizin güvenliği için 100 MB RAM fazla gelmez umarım :).

Malwarebytes bende 400 MB RAM kullanıyordu karsperksy 180 MB civarı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı