Oculus Quest 2 256 GB vs 128 GB 3S

PoyrazTR43

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, işe başladım ve asgariden biraz fazla bir ücret alıyorum, yıllardır istediğim sanal gerçeklik cihazını alma imkanım var ve bir konu aklıma takıldı. Sizce 2. el 9 10k civarında 256 GB Oculus Quest 2 almak mı yoksa 2 katı kadar verip 128 GB 3S almak mı? Bilgisayarım kötü 1050 ekran kartım var ve PC alana kadar VR PC bağlantısı yapamayacağımı düşünüyorum ama eğer oluyorsa Quest 2'de Steam oyunlarımı oynayabilir miyim ne diyorsunuz? Bir de telefon alacağım için bu ay Quest 2 bana uygun geldi (bilgisayarı bir 80 90k bandında düşünüyorum oyun ve AI için, yaklaşık 3 ay gerek)

Arkadaşlar selam, işe başladım ve asgariden biraz fazla bir ücret alıyorum, yıllardır istediğim sanal gerçeklik cihazını alma imkanım var ve bir konu aklıma takıldı. Sizce 2. el 9 10k civarında 256 GB Oculus Quest 2 almak mı yoksa 2 katı kadar verip 128 GB 3S almak mı? Bilgisayarım kötü 1050 ekran kartım var ve PC alana kadar VR PC bağlantısı yapamayacağımı düşünüyorum ama eğer oluyorsa Quest 2'de Steam oyunlarımı oynayabilir miyim ne diyorsunuz? Bir de telefon alacağım için bu ay Quest 2 bana uygun geldi (bilgisayarı bir 80 90k bandında düşünüyorum oyun ve AI için, yaklaşık 3 ay gerek)

10.000TL çok fazla Quest 2 için. Ayrıca 256 GB'a pek de gerek yok. 128 GB genel anlamda yeterli geliyor. Bana kalırsa 8.500TL üstü fazla. Ayrıca 3S nasıl oluyor da 2 katı? Onunda 11.000TL'den başlıyor olması lazım. Hatta belki daha uygundan. Sıfır mı alacaksınız?

Quest 2 ile 3S arasında performans farkı var. Görüntü kalitesi olarak aynılar. Oyunlarda hissedilebilir.

10.000TL çok fazla Quest 2 için. Ayrıca 256 GB'a pek de gerek yok. 128 GB genel anlamda yeterli geliyor. Bana kalırsa 8.500TL üstü fazla. 3S nasıl oluyor da 2 katı? Onunda 11.000TL'den başlıyor olması lazım. Hatta belki daha uygundan.

Quest 2 ile 3S arasında performans farkı var. Görüntü kalitesi olarak aynılar. Oyunlarda hissedilebilir.
Biraz daha araştırdım, 8k fiyatla sensörü bozuk var yaşadığım şehirde, ortalaması 8.5 9k sağlam olanlar ama 3s 14 15 bin tl altı yok ve 2. el :D o parayı verme şansım olsa 2k daha ekler sıfırını alırım ama 8 ve 14 arasında neredeyse 2 kat fark var pcye bağlayamayacağım için cihaz oynatsa iyi olur

Biraz daha araştırdım, 8K fiyatla sensörü bozuk var yaşadığım şehirde, ortalaması 8.5 9K sağlam olanlar ama 3S 14 15 bin TL altı yok ve 2. el :D o parayı verme şansım olsa 2K daha ekler sıfırını alırım ama 8 ve 14 arasında neredeyse 2 kat fark var PC'ye bağlayamayacağım için cihaz oynatsa iyi olur

Param Güvende'yle alınabilir şehir dışından. Ben şimdiye kadar 5 6 defa aldım sattım sıkıntı yaşamadım. İkisi de oyunları oynatmaya yeter ama dediğim gibi 3S'in performansı daha üstün. Ayrıca bazı yeniliklerde mevcut onda.

Hocam haklısın, var ama bazılarında ufak tefek problemleri var + deneyerek alma şansım var biraz takıntılıyım bu konuda. Steam hesabımdaki oyunları pcye bağlamadan oynayabilir miyim 2de ona göre 2 alacağım dediğiniz gibi 3s 10 11 bandında bulsam deneyerek alırdım :/
Param Güvende'yle alınabilir şehir dışından. Ben şimdiye kadar 5 6 defa aldım sattım sıkıntı yaşamadım. İkisi de oyunları oynatmaya yeter ama dediğim gibi 3S'in performansı daha üstün. Ayrıca bazı yeniliklerde mevcut onda.

Hocam haklısın, var ama bazılarında ufak tefek problemleri var + deneyerek alma şansım var biraz takıntılıyım bu konuda. Steam hesabımdaki oyunları pcye bağlamadan oynayabilir miyim 2de ona göre 2 alacağım dediğiniz gibi 3s 10 11 bandında bulsam deneyerek alırdım :/
Hayır, iki model de de bilgisayara özel oyunları oynayamazsınız. En azından o oyunları çalıştırabilecek bir bilgisayar lazım. Gözlükte sadece gözlüğün çalıştırabileceği oyunları oynayabilirsiniz.

Peki meta store üzerinden alıp oynayabilirim sanırım pcye bağlamadan bu doğru mu? ve
Hayır, iki model de de bilgisayara özel oyunları oynayamazsınız. En azından o oyunları çalıştırabilecek bir bilgisayar lazım. Gözlükte sadece gözlüğün çalıştırabileceği oyunları oynayabilirsiniz.
giriş safhasında olduğum için istiyorum yoksa tabiki 3s daha iyi oyun için ama 2 sanırım oynatıyor tek başına çoğu oyunu

Şuan pc almama 3 4 ay olduğundan dolayı oyun oynamak için quest 2 mantıklı geldi 1 2 ucuz yollu oyun da alıp (2 3k bütçeye) takılabilirim diye düşünüyorum pc alana kadar zaten sonrası çok kolay

Son düzenleme:
Peki meta Store üzerinden alıp oynayabilirim sanırım PC'ye bağlamadan bu doğru mu? Ve

Giriş safhasında olduğum için istiyorum yoksa tabii ki 3S daha iyi oyun için ama 2 sanırım oynatıyor tek başına çoğu oyunu

Şu an PC almama 3 4 ay olduğundan dolayı oyun oynamak için Quest 2 mantıklı geldi 1 2 ucuz yollu oyun da alıp (2 3K bütçeye) takılabilirim diye düşünüyorum PC alana kadar zaten sonrası çok kolay

Benim oynayamadığım olmadı açıkçası lakin 2'nin desteklemediği oyun var mı bilgim yok. Onu araştırabilirsiniz. Meta Store üzerinden yüklenip gözlük üzerinde oynanabiliyor. Hatta bazı oyunları bilgisayardan da aktarabiliyoruz gözlüğe.

Teşekkürler, yani alınabilir mi şu anki durumda :) meta Store'dan araştırıyorum ve bilinen çoğu oyunu destekliyor, PC'den aktarma işi nasıl oluyor bilginiz var mı?
Benim oynayamadığım olmadı açıkçası lakin 2'nin desteklemediği oyun var mı bilgim yok. Onu araştırabilirsiniz. Meta Store üzerinden yüklenip gözlük üzerinde oynanabiliyor. Hatta bazı oyunları bilgisayardan da aktarabiliyoruz gözlüğe.

Teşekkürler, yani alınabilir mi şu anki durumda :) meta Store'dan araştırıyorum ve bilinen çoğu oyunu destekliyor, PC'den aktarma işi nasıl oluyor bilginiz var mı?

Ben sidequest ile yapıyordum. Oralarda oyunlar oluyordu. Yani alınabilir. Ben Quest 2 ile şu ana kadar sorun yaşamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı