Antivirüs Programları Ne kadar gerekli?

Antivirüsler sadece geçmişi bilinen sistemlerinde tanımlı olan virüsleri tespit edebilir.
Artık antivirüsler zararlı olabilecek 1 kod bile görse indirilen şeyi virüs olarak algılıyor.
Ve güncel olarak antivirüs kullanan bir insan bilinçsiz olarak Wannacry'ı sistemine bulaştıramaz. Antivirüsler her yıl güncelleniyor ve daha iyi hale getiriliyor.
Geçmişte olan şeyler yüzünden günümüzde yorum yapmak yanlış olur.

Aslında kullanılması güzeldir. Çoğu kullanıcı için de öneririm, hatta ailemin bilgisayarlarına bile güncel güzel bir program kurmuşumdur ama kendim kullanmıyorum.

Kullanmama sebebim performansımı gerçekten çok kısıtlıyor. Belki daha güzel donanımlar kullansaydım kullanmayı düşünebilirdim ancak maalesef bilgisayarım çok da iyi değil.

Antivirüs kullanmamak bir yetenek değil. Kullanmıyorsanız aldığınız riski bilin. Ne kadar ihtimal küçük olsa da bağlı olduğunuz ağdan bile virüs bulaşabilme ihtimali var.

Şahsen bilgisayarımda önemli bilgi bulundurmam, önemli verilerimi güvendiğim bulut depolama sistemlerine yedeklerim. Böylelikle bilgisayarım her durumda sıfırlanıp temizce kullanıma hazır durur.

Artık antivirüsler zararlı olabilecek 1 kod bile görse indirilen şeyi virüs olarak algılıyor.
Ve güncel olarak antivirüs kullanan bir insan bilinçsiz olarak Wannacry'ı sistemine bulaştıramaz. Antivirüsler her yıl güncelleniyor ve daha iyi hale getiriliyor.
Geçmişte olan şeyler yüzünden günümüzde yorum yapmak yanlış olur.

Ya anlamak istemiyorsun, ya da yazmak için yazıyorsun.
Şimdi benim yazdıklarımla senin yazdıklarının ne alakası var.
Hadi soralım cemaate.
Yani burada konu sahibine yardımcı olmak istiyoruz, benimle inatlaşma peşindesin.
Sana durumu aynı bir ilkokul çocuğuna açıklar gibi açıkladım.
Daha neyin peşindesin?
Burada insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Bir şeyi bilmiyorsan, yorum yapma.
Burada ki amaç kim daha iyi biliyor değil, ne kadar çok insana yardımcı olmamızdır.
Yazdıkların baştan aşağı alakasız ve yanlış.

Eğer bir daha WannaCry.exe gibi bir özel bir virüs dünyaya ve sistemlere yayılırsa yine aynı olay yaşanacak.
Çünkü antivirüs programları geçmiş örnekleriyle hareket eder. Özel bir yazılım rahatlıkla bu korumayı aşabilir. Çünkü özeldir, bir geçmişi yoktur.
Antivirüsler sadece geçmişi bilinen sistemlerinde tanımlı olan virüsleri tespit edebilir. Özel yazılımcılar tarafından özel yazılan virüsleri bulamazlar. Çünkü belli bir seviyeyi aşmış insanlar kendi geliştirdikleri kodlarla hareket ederler ve antivirüsler bunları göremezler, ellerinde örnek yoktur.
Antivirüsler veritabanına dayalı bir sistem kullanırlar, doğru. Ancak tek kullandıkları yöntem bu değil. Bunun yanında HIPS, Heuristic (Sezgisel Analiz), Exploit engelleme gibi farklı yöntemler de mevcut. Veritabanına dayalı algılama kadar efektif metotlar olmamakla birlikte bir AV veritabanında olmayan bir zararlıyı asla tanıyamaz demek yanlıştır.

Antivirüsler veritabanına dayalı bir sistem kullanırlar, doğru. Ancak tek kullandıkları yöntem bu değil. Bunun yanında HIPS, Heuristic (Sezgisel Analiz), Exploit engelleme gibi farklı yöntemler de mevcut. Veritabanına dayalı algılama kadar efektif metotlar olmamakla birlikte bir AV veritabanında olmayan bir zararlıyı asla tanıyamaz demek yanlıştır.
Sayın üstadım tavsiye ettiğiniz bir program varmıdır?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı