Antivirüs yüzünden bilgisayar yavaşladı

kruvasan

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarımcı
Merhabalar. Başlıktan da anlayacağınız üzere yakın zamanda Kaspersky'ın ücretsiz antivirüsünü indirdim. İndirmemin sebebi ise dün akşam saatlerinde gereksiz yere CPU kullanımımın bir anda 70'lere çıkıp bilgisayarın tabiri caizse kafayı yemesinden dolayı şüphelenmemdendi. Her neyse bilgisayarı yeniden başlatıp ücresiz Kaspersky antivirüs indirdim ve CPU kullanımın en azından yüzde 30 falan düştü. Fakat bu sefer de tarayıcı hızım azaldı. Speedtest yaptığım zaman 100Mbps download 5Mbps upload hızım çıkıyor fakat önceden tarayıcıda bir şey arattığımda sonuç hemen çıkarken şimdi en az 1-1, 5 saniye bekletiyor. Nedenini de anlamış değilim. Opera GX tarayıcısını kullanıyorum bu arada yandanda anlamış olduğunuz üzere. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başkan bilgisayarın çok mükemmel bir sistem değilse boşver. Eğer dersen ki illa ben antivirüs kullanıcam. Kaspersky'ın destek birimi ile iletişime geç onlar yardımcı olurlar.

Tekrar merhabalar bir durum güncellemesi yapayım dedim, arkadaşın dediği gibi zaten sistemin çok mükemmel bir sistem değildi sadece koruma amaçlı yüklemiştim. Her neyse biraz araştırdım ve Kaspersky'ın tarayıcılarda virüs taramasımı ne yaptığını bu yüzden yavaşlattığını duydum şu anda hem Kaspersky'ı hem de Kaspersky VPN'i kaldırdım ve eski haline döndü. Teşekkürler herkese.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı