Antivirüse gerek var mıdır?

Yorumları okuyunca ufak çaplı şok geçirdim. Kaspersky'ın free versiyonunu bilgisayarınıza kurduğunuzda windows defender'ın virüs engelleyicisinden daha az bellek kullanıyor Ne demek bilgisayara yük bindiriyor?

Güncellenmiş bir veritabanına sahip antivirüs programı bilgisayarınızda bulunsun. Bir siteyi sadece ziyaret ettiğiniz için bile çerezlerden zararlı yazılıma maruz kalabilirsiniz. Tracker olarak kullanabilirler. Sonraki ziyaret ettiğiniz siteye kadar görebilme ihtimalleri var.

edit: Ayrıca 20 senedir bilgisayara antivirüs kurmadıysanız bilgisayarınıza virüs bulaşıp bulaşmadığını ne biliyorsunuz? Virüslerin çeşitleri hakkında yeterli bilginiz mi yok yoksa "20 yıldır araba kullanmıyorum hiç kaza yapmadım" gibi bir cümle kurduğunuzun farkında mı değilsiniz?

Bütün hikayeli oyunları torrentden oynarım senede 1 format atarım vüris programı gereksiz neyi nerden indirdiğini bildiğin sürece.

Aynen öyle. Ama kaspersky'ın free versiyonunda database yenilenmiyor diye biliyorum.

Windows Defender da güncellenen bir veritabanına sahip. Windows Update ile günlük olarak güncelleniyor.

20 senedir antivirüs kurmadım demedim. Bir çok antivirüs programını test ettim, denerken tarama da yaptım. Zararlı bir yazılıma rastlamadım şimdiye kadar. Windows Defender ve biraz bilinçli olmanın yeterli olduğunu gördüm.

Antivirüs programı kullanmıyorsanız bence Defender açık kalsın.

Windows 10'dan beri antivirüs kullanmıyorum. Bana yeterli geliyor. Eğer sorunlu sitelere giriş yapmıyorsan ve başkalarının flaş diskini kullanmıyorsan Windows Defender yeterli.

Buna katılıyorum. Bilgisayar'ı ilk kullandığım zamanlarda baya kafa yoruyordum antivirüs işine. Gerçekten de ne yaptığını bilmek ve Windows Defender yetiyor. Boşu boşuna gereksiz programlar kurmayın bilgisayarınıza. Avast gibi programlar eskiden başka kurulum dosyalarının içine gizlenir, fark etmeyen kullanıcıların bilgisayarına bir bakıma zorla yüklenirdi. McAfee gibi programlar da kendini yükletmek için kırk takla atıyor. Çok garip bir sektör.

Konuya gelen yoruumların hepsini okudum. Birkaç kişi dışında kimse mantıklı bir şey söylememiş. Arkadaşlar ben bir yazılım indiriecektim yazılımın sitesine değil reklam verip en üste çıkan bir siteye girip yüklemiştim. Setupa tıkladığımda Instagram hesabım vs. Çalındı ve Windows Defender uyarı verip duruyordu. Kesinlikle bu gibi anlık bir şey olabilir. Antivirüs şart.

İndirme linki verebilir misin bi şu free versiyonunun, ben bakıyorum ama yanlış bişeylere bakıyorum herhalde.

Bu arada gerçekten her gün Windows defender'a update geliyor, Windows güncellemeleri kısmında her gün kontrol ettiğimde illa ki güncel bir şey yüklüyor.

Defender kullanın zaten veri tabanı bayağı geniş zararlı tespitinde yeterli. Ama eğer zararlı tespit ederse Malwarebytes yükleyip onunla kaldırın. Çünkü Defender kaldırma konusunda başarısız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…