Antreman sistemi

Sizin tüm vucut antremanı yapmanız gerekli. Ben size basit program yazıyorum. Bunu 2 hafta deneyin. Sonra duruma göre düzenlemek gerekir. Ayrıca gögüs ve sırt için 5 set yapabilirsin.
  • Front Squad 5x8-12
    • Bu hareketi yaparken Smith Machine kesinlikle kullanılmaması gerek.
  • Deadlift 4x8-10
  • Bench Press 4x8-10
  • Barfiks 4x10+
  • Overhead Press 4x8-10
  • Barbel curl+ Push down 3x8-12 süper set.
Recep henüz barfiks çekemiyor. Front squat ise bence onun yapabilecegi bir hareket değil. Zira kolay bir hareket değil. 3 günlük tüm vücut icin güzel bir program önermişsin. Fakat bu programa amatörce demen biraz saçma olmuş. Bu program Buff Dudes a ait ve kendisi YouTube'un en prestijli kanalı. Adamlar babadan oğula fitness ile uğraşan kişiler. Programda deadlift ve overhead press zaten var. 12 haftalık bir program. Ben faz 2de sabit kalmasını önerdim. Senin yazdıkların da denenebilir.

Evet doğru. Zaten yorulacaksınız. Kol hariç diğer tüm hareketler compound hareketler olduğu için biraz yoracaktır. Bu arada Barfiks çekemezseniz latpuldown yapabilirsiniz.
Ayrıca bu başlangıç seviyesi. Benim kendi programımı sürekli split yapan bir kaç kişiye denettirdim antremanı zor bitirdiler. Vucut ağırlığınızın 1,5 katı kadar benc pres basana kadar tüm vucut çalışılmalı.

@Mehmet Melik Arslan Bu sporun içinde olmadığın belli. O programlar ezbere yazılır. Ayrıca muhtemelen belirttiğin kişi streoid kullanıyordur. Ben kullanan kişiye bir şey diyemem fakat onlar gibi antreman yaparsan çuvallarsın. Ayrıca isteyen istediği antemanı yapabilir. Ben tüm vucut programı önerdiğim herkez den olumlu dönüş aldım.

Her 2' side insan vücudunu geliştiriyor bence. Yani en azından bende öyle, ama benim tavsiyem full body olur. Ağırsağlam 5x5 bayağı bir güzel, hatta hala da uyguluyorum. İnsan güçlendiğini görünce gaza geliyor. :D

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı