Antrenman öncesi ısınma nasıl olmalı?

Tekno Sever

Hectopat
Merhaba. Antrenman öncesi nasıl ısınma hareketleri yapmalıyız? Göğüs ve omuz antrenmanları öncesinde aynı hareketleri yapsak olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bacak bile çalışacak olsam omuz kaslarını ısıtırım. Önleminizi sonuna kadar alınız. Emin olun sakatlıktan sonra ah vah diye diye aylar geçer. Her antrenman öncesi yaklaşık 15 - 20 dakika arası ısınıyorum. Hangi bölgeyi çalışırsam çalışayım önce omuzlarımı çalıştırırım. Tabi ki maksimum 2-3 kilo dumbell ile. Sonrasında hangi kas grubunu çalışacaksam farz ediyorum eğer bench press yapacaksam , boş bar ile başlayıp bir kaç set ısınıp öyle kendi kiloma geçiyorum. Isınmayı hafife almayınız.

Peki full body öncesi nasıl olmalı?
Bacak yapacaksan önce lunge yap ısın bacağı bitir sonra front raise yap göğüsü bitir sonra barfiks yap sırtı ısıt sırtı bitir.
Peki full body öncesi nasıl olmalı?
Yani hepsini birdne yapıp sonra normal antrenmana dönersen ve sırtı en sona koyarsan barfiksi çektiğinden itibaren 40-60 dakika geçeceği için o ısınmanın bir anlamı kalmaz onun için gireceğin bölgeyi ısıtıp gir

Bacak yapacaksan önce lunge yap ısın bacağı bitir sonra front raise yap göğüsü bitir sonra barfiks yap sırtı ısıt sırtı bitir.

Yani hepsini birdne yapıp sonra normal antrenmana dönersen ve sırtı en sona koyarsan barfiksi çektiğinden itibaren 40-60 dakika geçeceği için o ısınmanın bir anlamı kalmaz onun için gireceğin bölgeyi ısıtıp gir

Sırt konusunda ısınmak için barfiks bence ısınma hareketi değildir. Barfiks yaparken ciddi bir güç ve efor sarf edilir bu da bence antrenman performansını etkiler. Bence düşük ağırlıklarla row hareketleri yeterli olacaktır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı