Antrenman programı nasıl olmalı?

Leksas

Centipat
Daha fazla  
Şu an şu antrenman programını yapıyorum;
Pazartesi: Göğüs ve ön kol.
Salı: Sırt ve arka kol.
Çrş: Omuz ve bacak.
Pşb: Off.
Cuma: Göğüs, omuz ve ön kol.
Cumartesi: Sırt ve arka kol.

Dumbbell ile çalışıyorum, her gün her bölgeyi 15-20 set çalışıyorum. (5 hareket 4'er set)
Sorum şu; programım nasıl ve set sayısını azaltmalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Göğüs ile arka kol. Sırt ile ön kol çalış. Göğüs günü itiş olduğu için arka kol çalışır. Sırt günü ise ön kol çalışır. Göğüsle beraber ön kol çalışırsan sırt günü yeterince yüklenemezsin. Üstüne Sırt günü arka kol çalışırsan Omuz çalıştığın gün itiş yapacağın için gene arka kolla yüklenemezsin düzgünce.

Göğüs - Omuz - Triceps
Sırt - Biceps
Bacak

Bu şekilde çalış. 5 hareket ve 4'er set çok fazla. Göğüs - Sırt ve Omuz için 2'şer hareket. Biceps ve Triceps için 1 hareket. Bacak için 3 kalfı da eklersen 4 hareket olacak şekilde çalış. Sen salona antrenmana değil kardiyo yapmaya gidiyor gibi gidiyosun. Ben haftada tek bölge için 20 set çalışmıyorum. Ağırlıkları arttır setleri daha sert gir daha az haraket yap.

Trapezleri sırt günü çalış. Omzu günü çalışırsan trapez ağırsına gene row yaparken yüklenemezsin yeterince.

Göğüs ile arka kol. Sırt ile ön kol çalış. Göğüs günü itiş olduğu için arka kol çalışır. Sırt günü ise ön kol çalışır. Göğüsle beraber ön kol çalışırsan sırt günü yeterince yüklenemezsin. Üstüne Sırt günü arka kol çalışırsan Omuz çalıştığın gün itiş yapacağın için gene arka kolla yüklenemezsin düzgünce.

Göğüs - Omuz - Triceps
Sırt - Biceps
Bacak

Bu şekilde çalış. 5 hareket ve 4'er set çok fazla. Göğüs - Sırt ve Omuz için 2'şer hareket. Biceps ve Triceps için 1 hareket. Bacak için 3 kalfı da eklersen 4 hareket olacak şekilde çalış. Sen salona antrenmana değil kardiyo yapmaya gidiyor gibi gidiyosun. Ben haftada tek bölge için 20 set çalışmıyorum. Ağırlıkları arttır setleri daha sert gir daha az haraket yap.

Trapezleri sırt günü çalış. Omzu günü çalışırsan trapez ağırsına gene row yaparken yüklenemezsin yeterince.
Tamamdır teşekkür ederim

Pazartesi: Göğüs, arka kol.
Salı: Sırt, ön kol.
Çrş: Omuz, bacak.
Cuma: Göğüs, omuz, arka kol.
Cmrt: Sırt, ön kol.
Pazar: Off.
Böyle iyi midir program. Bu şekilde her bölge 5 hareket 2'şer set iyi mi acaba? Ek olarak evde çalışıyorum biraz güç kazandıktan sonra salona geçeceğim.

Son düzenleme:
Tamamdır teşekkür ederim

Pazartesi: Göğüs, arka kol.
Salı: Sırt, ön kol.
Çrş: Omuz, bacak.
Cuma: Göğüs, omuz, arka kol.
Cmrt: Sırt, ön kol.
Pazar: Off.
Böyle iyi midir program. Bu şekilde her bölge 5 hareket 2'şer set iyi mi acaba? Ek olarak evde çalışıyorum biraz güç kazandıktan sonra salona geçeceğim.
Bu olabilir hocam evet. Evde çalışıyorsan yapacak birşey yok haraketler ister istemez yüksek sayıda olur ama salona geçince set ve haraket sayısını azaltman lazım.

Bu şekilde de çok güç kazanamazsın asıl gücü salonda kazanırsın ancak.

Bu olabilir hocam evet. Evde çalışıyorsan yapacak bir şey yok hareketler ister istemez yüksek sayıda olur ama salona geçince set ve hareket sayısını azaltman lazım.

Bu şekilde de çok güç kazanamazsın asıl gücü salonda kazanırsın ancak.

Anladım hocam cevaplar için teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı