Antrenmanda göğsümü hissetmiyorum

Burak6665

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. İdman yaparken göğüslerimi asla hissetmiyorum ama idman çıkışı göğsümde yanma ve pump hissi var ve ayrıca göğsüm gelişiyor. Bunun yanlış form olduğunu düşünmüyorum olsa bile neden çıkışta pump ve yanma olsun bilgili olanlar doğrusunu yazabilir mi?

Hangi hareketleri yaparken hissetmiyorsunuz? Ve göğüs programınız nedir? Açış hareketlerinde hissetmeniz lazım. Ancak hissetmiyorsanız da formunuz gözden geçirin. Mesele makinede fly egzersizini yaparken her zaman ellerimi önümde bitiştirip değdirmemeye çalışırım ve
bir saniye beklerim. Arnold da dambell ile fly egzersizini yaparken dambelları birbirine çarpmamaya çalışırmış. Bunu siz de fly egzersini yaparken dikkate alırsanız daha iyi hissetiğini göreceksiniz.
Ayrıca bench pressde öyle fly'daki kadar çok hissedilmez. Ancak yine de hipertofiyi arttırmak için göğsünüzü öne çıkarmalı ve bel boşluğu yaratmalısınız. Ve hareketin 3/4ünü yaparak dirseklerinizi kitlememlisiniz. Hareketi yaparken değil de sehpadan ayrıldığınızda göğsünüzün dolduğunu hissedebilirsinz.
Bunun başkla bir sebebi de kas kütlenizin fazla olmadığından olabilir. Ben de yeni başladığımda sırtımı hissetmezdim. Şu an daha iyihissediyorum. Kasları hissederek çalışmayı istiyorsanız kas-zihin bağlantısını iyi kurun ve formlara özen gösterin. Geliştikçe hissiyatınız artacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı