Göğsümü hissedemiyorum

Hollywoo

Hectopat
Katılım
17 Nisan 2021
Mesajlar
2.659
Çözümler
17
Merhaba. Yaklaşık 2 aydır spora gidiyorum. 1 ay full-body yaptım ve 2. ay bölgesele geçmeye karar verdim. Hareketleri tek tek yazmayacağım genel olarak bilinen klasik hareketleri(bench press, dumbell fly, butterfly machine) yapıyorum ve göğsümü gram hissetmiyorum. Hareketleri doğru yaptığıma eminim. Sadece makinelerde nizami yapınca ufaktan hissediyorum ama onun dışında hep kollarımı daha çok hissediyorum. Göğüs günleri eve dönerken mental olarak bitik halde dönüyorum o yüzden. Ne yapmam gerek?
 
Hareketleri yaparken videonu çekip paylaşabilirsen belki fikir üretebiliriz ama bu şekilde neyin yanlış olduğunu kestirmek mümkün değil. Antrenman yaptığın salonda deneyimli birinden veya salon eğitmenlerinden seni gözleyip yanlış yapıp yapmadığını söylemelerini rica edebilirsin.
 
Sanırım Beyin-Kas koordinasyonunuzda sıkıntı var. Hareketleri yaparken odak noktanızı göğsünüze çevirmeye çalışın.
Bunu duymuştum. Deneyeceğim.
Demek ki yanlış yapıyorsunuz. Eğer göğüs hareketinde kollarınızı hissediyorsanız, destek alıyorsunuz demektir. Doğru kiloları seçin, size uymayan hareketleri yapmayın.
Kilolarda pek de sıkıntı yok beni ne fazla zorlayacak ne de az zorlayacak kilolarla yapıyorum.
 
Hareketleri doğru yapmıyorsun bende bundan eminim.
Hareketleri full nizami, ağır kilo da ve negatif tekrarlara önem ver.
Örneğin bench press yaparken, barı aşağı indirdiğin kısım negatif tekrar kısmıdır. Negatif tekrarlar kasa asıl mikro yırtıkları hasarı veren kısımdır. Negatif tekrarları yavaş şekilde yapmalısın. Örneğin bench press'de barı aşağı indirirken o bar göğüsüne inene kadar 3 saniye geçmeli. Örneğin biceps curl'de dumbell'i aşağı indirdiğin kısım negatiftir, yavaşça indirirsen kas daha çok zorlanır ve daha çok hasar verirsin. Kısacası negatif tekrarlar kası rahatlattığımız evredir, o evreyi yavaşcana yapmak önemli. Hızlıca indir kaldır yaparak kası his edemezsin.
Kısacası ağırlıkları sektirme, kaldır indir yapma. Yavaş ve his ederek yap. Bak gör nasıl his ediyorsun.
 
Hocam hareketleri yaparken dumbellerin göğüsünüzün üstünde olduğundan emin olun bazen göğüs çalışayım derken omuz çalışıyor olabilirsiniz butterflyda da koltuğu tutacağın göğüsünüzün üstünde olacak şekilde ayarlayın.
 
Hocam hareketleri yaparken dumbellerin göğüsünüzün üstünde olduğundan emin olun bazen göğüs çalışayım derken omuz çalışıyor olabilirsiniz butterflyda da koltuğu tutacağın göğüsünüzün üstünde olacak şekilde ayarlayın.
Ayrıca dirsekleri içe alması lazım. Böylelikle ön omuza binen yük azalır.
Bench press, inlicne bench press, dumbel bench pessler flyler vs. 90 derece açıylan, dirsek içe doğru olması gerek. Çoğu zaman bu sebepten his edemiyorlar göğüsü.
Netten videolarına baksın formların
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı