Anycubic Kobra S1 Tecrübeleri

Merhabalar, 5 senedir Creality Ender 3 Pro kullanıyorum. Tabiki de Ender 3 Pro kullanıcısı olarak orijinal haliyle kullanmadım yazıcımda Skr E3 Mini v3 Anakart Güncellemesi, kendi tasarladığım hotend ve model soğutucusu (fotoğraflarda görülebilir) Z ekseni yükseltmesi, çeşitli gergi ve eksen iyileştirmeleri vb. güncellemeler yaparak kullandım.

Genellikle kendi tasarladığım RC araç ve ev için gerekli ufak ıvır zıvırların baskısı için 3D yazıcı kullanmaktayım.

Uzun lafın kısası geçtiğimiz günlerde yeni bir yazıcı almaya karar verdim ve şu modeller arasında tercih yapma kararı aldım;
(Fiyatlar pazaryerlerinde bulduğum yaklaşık fiyatlardır.)
  • Anycubic Kobra S1 (22.000TL)
  • Anycubic Kobra 3 / Combo (19.000TL)
  • Bambu lab A1 (18.000TL)
  • Creality Ender 3 CoreXZ (17.000TL)
  • Elegoo Neptune 4 (12.000TL)
  • Elegoo Centauri Carbon (20.000TL)
  • Flashforge Adventurer 5M Pro (17.000TL)
  • Qidi Q1 Pro (35.000TL)


Genellikle PLA ve PETG filament kullanacağım için yazıcıyı tercih ederken kapalı veya açık olmasından ziyade ortalama baskı hızı parça bulunabilirliği benim için önemli kriterdi. Listemden ilk olarak elenen yazıcı şirkete bağımlı yapısı sebebiyle Bambu lab A1 oldu. Gerek yazılımsal gerek yedek parça olarak içime sinmediği için bu yazıcıdan vazgeçtim.

Qidi Q1 Pro gerçekten her anlamda çok güzel bir yazıcı gerek ABS ve ASA gibi filamentlerin baskısı için sunduğu özellikleri teknolojisi vs. ile çok beğendiğim bir yazıcı ve bu yazıcı için Rhino3DPrinter dan 35.000TL fiyat aldım. Bütçemin üstünde olduğu için bu yazıcıdan da vazgeçtim.

Flashforge Adventurer 5M ve Pro modeli uzun vadede çıkaracağı Nozzle maliyeti sebebi ve markayla ilgili internette yaptığım araştırmalarda gördüğüm olumsuz sonuçlar bu yazıcıdan da vazgeçmeme sebep oldu.

Elegoo Neptune 4 gerçekten Fiyat/Performans olarak güzel bir yazıcı ancak teknoloji olarak elimdeki yazıcıdan çok da farklı bir şey sunmadığı ve bütçem olduğu için daha yeni bir yazıcı almak istedim bu sebeple eledim ancak yeni başlayanlar veya uygun fiyatlı iyi bir yazıcı almak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim.

Gelelim Elegoo Centauri Carbon yazıcıya, ABD de 300 dolarlık lansman fiyatıyla çıkışı ancak Avrupa ve Ülkemizde satışa çok daha yüksek fiyatla sunulması, açık kaynak olmaması, Nozzle ve Hotend ile ilgili henüz yedek parça durumunun belli olmaması (Neptune 4 ile aynı nozzle kullanmıyor. Yabancı pazaryerlerinde uygun nozzle satıldığını gördüm.) sebebiyle 300 dolar değer biçilmiş bir cihaza 400+ dolar para vermek bana çok mantıklı gelmediği ve yazıcının çok yeni olması sebebiyle ne gibi sorunlar çıkardığı belli değil. Bu yüzden bu yazıcıdanda vazgeçtim.

Geriye Anycubic Kobra S1, 3 ve Creality CoreXZ kaldı.

Creality genel olarak kalite kontrol sorunları ile gündeme gelsede herkesin bildiği senelerdir pazarda olan yazıcılarıyla ilgili bir sürü kaynak ve uygun fiyatlı yedek parça bulabileceğiniz bir marka. CoreXZ tercih etmeme sebebimi yazının devamında anlayacaksınız.

Kobra S1 Combo olarak özel kampanyalarla 29.000 TL seviyelerinde satılıyor. Yazıcının yanında ek olarak filament kurutucuda almayı düşünüyordum Creality Space Pi tercih edeceğim için ekstra olarak gelecek 3.000 TL lik bir maliyet oluyor. Bu sebeple tek Kobra S1 + Space Pi yerine bütçemi zorlayıp Combo almayı düşündüm. Çok renkli baskı yapabilecek olmamın yanısıra ACE ünitesinin filament kurutma özelliğinin bulunması ve bunu 4 filament koyarak yapabilecek olmak çok avantajlı geldi.

Açık kasa bir yazıcı alma durumunda CoreXZ olması sebebiyle Kobra 3 yerine onu tercih ettim ve geriye Anycubic Kobra S1 mi Creality Core XZ mi tercihi yapmak kaldı.

Fiyat araştırmam devam ederken google da yaptığım aramalarda 3d3teknoloji isimli bir firmada Anycubic Kobra S1 (Combo Değil) 16.950 TL fiyattan satıldığını gördüm. İlk başlarda 22.000 TL pazar fiyatı olan bir cihaz bu seviyede satıldığı için teşhir veya vitrin ürünü olduğunu düşündüm ancak sayfada bununla ilgili bir bilgi yoktu bunun üzerine firmayı araştırdım ve güvenilir olduğuna kanaat getirdim.

Kısacası aynı fiyata yeni bir kapalı CoreXY makine ile yeni açık bir CoreXZ makine arasında tercih yapmam gerekiyordu haliyle ABS ve ASA gibi filamentlerle baskı yapmayı düşünmesemde yapabilecek olmam ve ACE ünitesi yükseltmesi ile çok renkli baskı vb. artılar sunduğu için Anycubic Kobra S1 modelini ilgili satıcıdan sipariş ettim.

Yazıcı elime 0 ürün olarak 2 gün içerisinde ulaştı ve kullanmaya başladım.

Şu anda 2.5 kiloya yakın baskı yaptım bu süreçte hiç sorun yaşamadım Anycubic Slicer kullanıyorum zaten Orca Slicer tabanlı menüleri vs. aynı yazıcıya uzaktan bağlanabilme gibi özelliklerini kullanmanızı sağlıyor. Modelimi yükleyip tek tuşla baskıyı başlatıyorum bu süreçte tablaya yapışma, seviyelendirme, bozuk baskı hiçbir sorun yaşamadım. Elimde kıyasalama yapabilecek tek bir parça olduğu için aynı filament ile Ender 3 ve Kobra s1 den basılmış aynı modelin fotoğrafını ekleyeceğim (Yukarıdaki parça Ender 3, aşağıdaki Kobra S1, Tinylab PLA ile yapıldı.) ek olarak yazıcı ile aldığım birkaç başka baskı fotoğrafını da ekleyeceğim.

22.000 TL fiyatıyla tercih eder miyim ? Kapalı bir yazıcı alacaksam evet. Ancak kapalı olmasına ihtiyacım yoksa CoreXY, Neptune 4, Kobra 3 modellerini fiyat avantajları sebebiyle tercih ederdim.
 

Dosya Ekleri

  • WhatsApp Görsel 2025-09-28 saat 05.07.27_88804f02.jpg
    93,2 KB · Görüntüleme: 12
  • WhatsApp Görsel 2025-09-28 saat 05.14.32_7163c689.jpg
    86,6 KB · Görüntüleme: 11
  • WhatsApp Görsel 2025-09-28 saat 05.14.32_dcc21ab3.jpg
    58,5 KB · Görüntüleme: 11
  • WhatsApp Görsel 2025-09-28 saat 05.05.26_d638775d.jpg
    114,5 KB · Görüntüleme: 11
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…