Anycubic Photon M3 Premium vs Phrozen Mighty 8K

Cihaz elime geçmedi fakat sürekli araştırdığım için saturn 3 Ultra'da aklınızda bulunması gereken bir şey paylaşacağım:
Acf film durumu:
Acf film hızlı yazdırmada iyi olsa da detaylar için o kadar iyi değilmiş, bu yüzden internette tavsiye ararken insanların bana Ultra değil de normal saturn 3'ü almamı önerdiğini gördüm. Sebebi hızlı basmayı desteklemek için koymuş oldukları acf filmmiş.
Sorunu anlamak için bazı görseller.
(Kaynak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
)

Sol anycubic m5s sağ saturn 3 Ultra (12K)
IMG_0628.png

IMG_0626.png

Peki eski 8K printerlarda durum ne?

IMG_0627.jpg

Çok daha iyi gözüküyor.
Peki acf filmi söküp nfep taksak?
(Kaynak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
9:40)
Vogman isimli YouTuber mars 4 Ultra'da gelen acf film ve söküp sonradan taktığı nfep film ile bir test yapıyor, sonuçlar şu şekilde:

IMG_0631.png

IMG_0634.png

Sonuç olarak, bunların küçük ölçekli bozulma olduklarını unutmamak gerekir fakat 12K çözünürlüklü yazıcı satın alan birinin önceliği hız değil çözünürlüktür diye düşünüyorum. Saturn 3 Ultra ulaşınca kesinlikle bir nfep film deneyeceğim.

Hız her zaman önemli bir belirleyici çoğu kişi için, her baskının kusursuz çıkmayacağı, yeniden baskı almak gerekebileceği ya da baskının boyutunun arttıkça süresinin de oldukça artacağını unutmamak gerek.

Screenshot 2023-08-05 081544.jpg

O boyuttaki bir baskıya büyüteçle bakıp orada filmin izi var diye ben canımı bir nebze sıkmazdım.

FDM olan gelmedi galiba. 🙂

Son düzenleme:
Hız her zaman önemli bir belirleyici çoğu kişi için, her baskının kusursuz çıkmayacağı, yeniden baskı almak gerekebileceği ya da baskının boyutunun arttıkça süresinin de oldukça artacağını unutmamak gerek.

Eki Görüntüle 1890395

O boyuttaki bir baskıya büyüteçle bakıp orada filmin izi var diye ben canımı bir nebze sıkmazdım.

Hocam şöyle ki büyük modelleri basmak için m3 max, elegoo jupiter gibi modeller var lakin bu modeller micron kalitesi olarak 50 civarında kalıyor. Ben biraz da minyatür bastırmak istediğimden ayrıntı detay olduğu için orta seviye 20-30 mikron civarı bir yazıcı tercih ettim. Aslında burada takıldığım nokta Satürn 3’ün 3 ultra’dan daha iyi bastığının söylenmesiydi. Daha çok para verip daha kötü olur mu düşüncesi insanı üzüyor hocam.

Eki Görüntüle 1890395

Fdm olan geldi fakat şehir dışında olduğum için Ayrı kaldık maalesef

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı