Merhaba arkadaşlar,
Yakın zamanda bir adet 3B reçine yazıcı satın aldım. Fakat aldığım ilk günden beri bir türlü tam manasıyla düzgün bir baskı elde edemedim. Baskım altta bulunan fep filme sanırım çok fazla yapışıyor çünkü her pozlama katmanında çıt çıt kopartma sesi gibi sesler duyuyorum. Baskıyı açtığımda genelde bir yerden destek kopmuş oluyor o kısmı tamamen hatalı diğer kısmı mükemmel bir biçimde çıkmış oluyor.
Sorunu çözmek için yaptıklarım.
1- Fep filmi ISP alkol ile iyice temizledim ayna gibi yaptım.
2- Yeniden kalibrasyon ayarlarını yaptım. Z: 0 düzlemini bulunduğu zemine göre ayarladım.
3- Terazi yardımı ile tam düz bir zemin oluşturdum.
4- Odaya termometre koydum klimalı odaya aldım ve 25 derece sıcaklığa ayarladım odayı.
Kullanığım reçine: Anycubic Basic resin.
Arkadaşlar bu sorunu çözmek için ne yapabilirim?
Exposure time vs gibi ayarları ne yönde düzenlemeliyim bilmiyorum ya da yanlış mı destek atıyorum. Aldığım baskıların bazılarının görselini aşağıya ekliyorum. Fikirlerinize açığım şimdiden teşekkür ederim
Yakın zamanda bir adet 3B reçine yazıcı satın aldım. Fakat aldığım ilk günden beri bir türlü tam manasıyla düzgün bir baskı elde edemedim. Baskım altta bulunan fep filme sanırım çok fazla yapışıyor çünkü her pozlama katmanında çıt çıt kopartma sesi gibi sesler duyuyorum. Baskıyı açtığımda genelde bir yerden destek kopmuş oluyor o kısmı tamamen hatalı diğer kısmı mükemmel bir biçimde çıkmış oluyor.
Sorunu çözmek için yaptıklarım.
1- Fep filmi ISP alkol ile iyice temizledim ayna gibi yaptım.
2- Yeniden kalibrasyon ayarlarını yaptım. Z: 0 düzlemini bulunduğu zemine göre ayarladım.
3- Terazi yardımı ile tam düz bir zemin oluşturdum.
4- Odaya termometre koydum klimalı odaya aldım ve 25 derece sıcaklığa ayarladım odayı.
Kullanığım reçine: Anycubic Basic resin.
Arkadaşlar bu sorunu çözmek için ne yapabilirim?
Exposure time vs gibi ayarları ne yönde düzenlemeliyim bilmiyorum ya da yanlış mı destek atıyorum. Aldığım baskıların bazılarının görselini aşağıya ekliyorum. Fikirlerinize açığım şimdiden teşekkür ederim
Dosya Ekleri
-
DQWDQWASDASDASD.jpg65,2 KB · Görüntüleme: 84
-
WhatsApp Görsel 2023-02-22 saat 19.27.27.jpg62,2 KB · Görüntüleme: 73
-
WhatsApp Görsel 2023-02-22 saat 19.27.28.jpg42,1 KB · Görüntüleme: 67
-
WhatsApp Görsel 2023-02-22 saat 19.27.29.jpg54,2 KB · Görüntüleme: 76
-
WhatsApp Görsel 2023-02-22 saat 19.27.29ASDASD.jpg42,9 KB · Görüntüleme: 71
-