AOC 24' 24g2U vs AOC 24' C24g1 VA curved

Yatanadam

Centipat
Katılım
27 Eylül 2019
Mesajlar
27
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba.
AOC 24'' C24G1 1 MS 144 HZ VA CURVED
AOC 24'' 24G2U İPS FLAT
Hangisini almalıyım sizce ayrı olarak IPS mi? VA panelmi ve düz ekran mı kavisli mi yorumları yaparsanız sevinirim.
Aklım curvede yatıyor Vatan'da satıldığı için elden alacağım değişim vs olursa yakınımda ölü piksel kontrollerini de yaptırırım. Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sizin monitörden ne beklediğinize göre değişen bir şey. Eğer geniş bir renk paleti ile dolgun bir görüntü istiyorsanız IPS bir monitör tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır. Ancak renkler o kadar da önemli değil ben biraz daha bütçe dostu ve yüksek hızlı bir monitör istiyorum derseniz seçiminizi VA panelden yana kullanmalısınız.

Yani diyorsanız ki ben FPS veya MOBA oyunları gibi rekabetçi oyunlar oynayacağım, benim için hız önemli VA panel tercih edin. Fakat bir rekabet içine girmeyecekseniz veya girseniz bile çok yüksek hedefleriniz yoksa IPS panel daha mantıklı bir seçim.

Kavisli ekrana gelince. Monitörlerde boyut küçüldükçe ekranın kavis derecesi azalır. Seçtiğiniz monitör 24" olduğu için eğim açısı fazla değil. Dolayısıyla size o curved hissini tam olarak yaşatmayacaktır.

Eğer illa da kavisli ekran olsun derseniz 27" hatta mümkünse biraz daha yukarılara çıkmanızı tavsiye ederim.
 
curved olanı aldım arkadaşlar düzden daha iyi zaten 24'' oldugu için rahatsız etmiyor kıvrımı on numara olmuş
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı