AOC 24" 24G2U vs MSI Optix MAG241CR

RTX 2060 ve 2700X sisteminle monitör için video çekersin artık hocam inceleme vs :D
Onu arkadaş alacak ben değil arkadaşın sesi o videodan çıkarttıysan :D
Ayrıca monitör olayını bu kadar büyütmemek gerek benim IPS ve TN panelden yana kararsızlığım vardı. IPS karar kılınca direk aldım. Sizde öyle yapın beğenmezseniz iadenizi edin geçin. Yormayın beyninizi yazık valla ben yordum boş boş :D

Eyvah :D olsun İnceleme bekleriz...
Ayrıca monitör olayını bu kadar büyütmemek gerek benim IPS ve TN panelden yana kararsızlığım vardı. IPS karar kılınca direk aldım. Sizde öyle yapın beğenmezseniz iadenizi edin geçin. Yormayın beyninizi yazık valla ben yordum boş boş :D

Hocam burda hem 1 ms hem 4 ms yazıyor. Nasıl oluyor?

Son mesaja bakar mısın?

Overdrive ayarını strong yapınca FreeSync açılmıyor. Demişler hocam. Medium'da ghosting var mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20191110-195600_Chrome.jpg
    Screenshot_20191110-195600_Chrome.jpg
    35,2 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
@Silinen üye hocam gibi ben de 2 aydan fazladır kullanıyorum ve çok memnunum. Göz yormuyor, standı gayet iyi, ghosting yok. Çok alan oldu forumdan, ölü piksel çıkanlar oldu. Bende çıkmadı ölü piksel. Stoklarda yok zaten şu an.

AOC 24G2U ile aynı paneli (Panda panel) kullanan Viewsonic 24" XG2405 144Hz 1ms 2xHDMI DP FHD Profesyonel Gaming Monitör | ITOPYA alabilirsiniz. Ölü piksel çıkması şansınıza, bu da aynı panel olduğu için bunda da çıkabilir. Her monitörde ölü piksel çıkabilir.

MSI monitörler ise çok sorun çıkarıyor, bir sürü konu mevcut forumda. MSI monitörden uzak durun derim.
çoğu firma panda panel kullanıyor kullanmakta ama önemli olan yazılım kalibrasyon ve kalite kontrol ben aoc tarafında kalite kontrolün sıkı olduğunu düşünmüyorum

Arkadaşlar kısa bir sorum olucak. ''AOC 24'' C24G1 144hz 1ms'' monitörünü hepsi burada satıcısından aldım ve dün yani perşembe günü elime ulaştı. Kurup kabloları taktıktan sonra ölü piksel testi yaptım ve 1 siyah 1 tane de rengi belli olmayan ölü piksel tespit ettim. Işık sızması falan hiçbir şey yok ghosting testi yapamadım daha. Monitörü pazartesi iade etmeyi düşünüyorum iade edersem aklımda MSİ OPTİK MAG241CR ve AOC 24G2U almayı düşünüyorum. Curved ekran cidden hoşuma gitti bu nedenle aoc biraz kafamı kurcalıyor ama ips olması da bi cazip kılıyor. Tavsiyenizi alabilir miyim?

Bu arada gt 630 ekran kartlı bir pc kullanıyorum geçici olarak 1 2 haftaya yeni kasa gelicek. 144 hz yapamıyorum hdmi kablosu takılı dp portu yok maalesef.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı