AOC 2460PF HDMI ile 144 Hz verebilir mi?

@onur keskin
HDMI 2.0 kablo ile kullanıyorum.

Peki benim dediğim mantıklı değil mi? Yani HDMI 2.0'da Memory clock sorununu çözmüyorsa özel çözünürlük ayarlamanın bir espirisi kalmıyor. Yani masaüstünde 120Hz'ye aldığın zaman Memory clock normal çalışıyor hem ekranın Bit derinliği düşmemiş oluyor. Oyuna girince otomatik 144Hz'ye çıkıyor oyun ayarlarından HZ ayarlandığı için Memory clock yine en üstte çalışıyor. Bu durumda o zaman özel çözünürlük ayarlıyıp HZ düşürmenin bir anlamı olmuyor.
 
@onur keskin
Oyun içi HZ ayarlayınca monitör görüntü ayarı değişiyor mu? Görüntü ayarlarında 120Hz olduktan sonra oyunda 165Hz alsak bile monitör bize 120Hz vermez mi?

Hayır oyunların içinde kendi ayarı var mesela ben masaüstünde 120Hz'de kullanıyorum. Valorant giriyorum grafik ayarlarında 144Hz seçiyorum oyunu 144Hz'de oynuyorum. Görüntü ayarı değişmiyor yani görüntü kalitesinden ödün vermemiş oluyorsun. Alt Tab yaptıgın zaman ya da oyundan çıktığın zaman masaüstü 120Hz'de olduğu için Memory clock 200MHz'ye normal değerine düşüyor sıcaklık ta normale dönüyor. Yani bunu düşününce özel çözünürlük ayarlıyıp görüntü kalitesinden ödün vermek yani renk bitini düşürmek mantıksız.
 
@onur keskin
Dediğiniz ayarı anlayamadım. Bu monitör 8(6Bit+frc) Bit olduğu için galiba 8Bit ile 12Bit arasında olan fark göremedim.

Şimdi özel çözünürlük ayarladığın zaman monitörün Bit değeri düşüyor ve 140 ya da 144Hz'de masaüstünde bellekler normal hızında çalışıyor buraya kadar her şey normal. Fakat sen oyuna girdiğin an Memory clock kendini en üst limite kitliyor yani senin ayarladığın özel çözünürlük oyunda işe yaramıyor. Sadece masaüstünde işe yarıyor bende diyorum ki sadece masaüstünde bellekleri normal hızında çalıştırmak için ekran bitini düşürmeye gerek yok. Masaüstünü 120Hz'de kullanırsın ekran bitini düşürmemiş olursun yani görüntü kalitesi düşmemiş olur oyuna girdiğin zaman HZ ayarını monitörünün desteklediği en üste çekersin hem istediğin Hz'de oynamış olursun hem de daha iyi görüntü kalitesinde. Benim monitörüm 8 bit özel çözünürlük ayarlayınca 6 bite düşüyor ve görüntü kalitesi çok kötü oluyor ben bu şekilde bi çözüm buldum
 

Yeni konular

Geri
Yukarı