AOC 24G2SPU vs Gigabyte G24F-2

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İki inceleme arasında karşılaştırma yapıldığında genel olarak AOC'un daha iyi olduğu gözüküyor. Eğer bütçe çıkarsa AOC monitör daha mantıklı olur.

Teşekkür ederim sizde gayet güzel açıkladınız.
Aslında tam olarak bilgi yanlışı var denemez çünkü bu zaten bir G-Sync türü, anlatmak istediğinizi anladım.

Ben şu anda FreeSync üzerinden G-Sync kullanıyorum. İnput lag oluştuğunu nereden duydunuz bilmiyorum ben daha önce pek duymamıştım. Belki monitör modeline bağlı bir hata olabilir, input lag oluştuğunu hissetmedim ben.

Zaten G-Sync modülü bulunan monitörler artık pek yaygın değil.

Hocam aralarında çok bir renk farkı yok sanırım ama bilmiyorum karar vereceğim ona göre alacağım.

Aralarında yaklaşık 1ms fark var bunu da hesaba katın.

Normalde gelen görüntüyü o çip alıp ekran kartından alınan fps'ye göre kare oranına ayarlayarak görüntünün yırtılmasını engelliyor. Bunu çip yapıyor ve tamamen bu iş için özelleştirilmiş. PC'de yazılım koşmuyor.

Fakat bahsettiğiniz şekilde açıldığında (Uyumlu diyor resmi olarak da gecikmesiz 12 monitör var demişti 400 monitörden. Şimdi artmıştır diye düşünüyorum.) Arkada bir yazılım çalışıyor ve bu ekran kartında işlenip eşitlenip veri yollanıyor.

Bu 2 şekle bakarak bile basitce tepki hızı olacağını anlamak mümkün. Fakat dediğiniz gibi Hissedilir mi ? Monitörüne göre hiç hissedilmeyebilir.
Zaten G-Sync modülü bulunan monitörler artık pek yaygın değil.
Aslında yaygın. Sadece yüksek hz, çözünürlük tepe modellerde kullanılıyor. Çünkü o çip + maliyet katıyor.
Aralarında yaklaşık 1ms fark var bunu da hesaba katın.
Response Time: 1ms MPRT

YANIT SÜRESİ: MPRT 1 ms

Neye göre 1ms fark var diyorsunuz anlamadım. Farklı modele bakıyor olabilir misiniz ?

MPRT değil hocam gerçek MS değeri.
Bakın bu videolarda MS değerleri ölçülmüş:

Response time kısmından bakabilirsiniz.

MPRT değil hocam gerçek MS değeri.
Bakın bu videolarda MS değerleri ölçülmüş:

Response time kısmından bakabilirsiniz.

İnput lag ölçülmüş bu testlerde. Dediğim gibi iki monitörde 1ms. Paneller aynı tepki süresine sahip çünkü.
Her ikisi de 1ms MPRT. Ha diyorsan input lag değerleri çok farklı. Veri sunarsan sevinirim. Öğrenmiş oluruz. Zira onun haricinde tepki anlmaında her şeyleri yazdığı kadarıyla aynı!
Teşekkürler.

Buna da bir bak istersen 280Hz'miş Gamebooster almam ben ama bilmiyorum.
GameBooster GB-2428FF 23.8" 280Hz 1ms FreeSync G-Sync HDMI DP FHD SS IPS Flat Gaming Monitör | ITOPYA

Son düzenleme:

Hocam Game booster asla almam zaten. Kararımı verdim AOC alacağım.

@599108 hocam sizde memnunmussunuz fiyatınada değer dedi çoğu kişi bu yüzden seçiyorum. Teşekkür ederim tekrardan.

Hocam Game booster asla almam zaten. Kararımı verdim AOC alacağım.

@599108 hocam sizde memnunmussunuz fiyatınada değer dedi çoğu kişi bu yüzden seçiyorum. Teşekkür ederim tekrardan.
Hayırlı olsun şimdiden. Ben verdiği ve sunduğu performansından oldukça memnun kaldım, umarım sizide pişman etmez.

Hayırlı olsun hocam. Ben de AOC olanını kullanıyorum çok memnunum şimdilik. Ghosting yok renkler akıyor. PROFOUND hocamın önerdiği ayarları da yaparsanız mükemmel olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…