İki inceleme arasında karşılaştırma yapıldığında genel olarak AOC'un daha iyi olduğu gözüküyor. Eğer bütçe çıkarsa AOC monitör daha mantıklı olur.
Her şeyi çok güzel açıklamışsınız fakat şuraya değinmek istedim. Bilgi hatası olmasın ileride okuyanlar için vs. Bu bilgi tamamen yanlış. Öyle ki G-Sync 2'ye ayrılıyor.
İlki G-Sync Ultimate (HDR desteklisi) ve G-Sync diye geçiyor. Monitör içine bir çip takılarak üretiliyorlar. Uzun süre boyunca sadece çip varsa G-Sync vardı.
İkincisi G-Sync Compatible. Bu ise NVIDIA güncellemelerle bazı FreeSync olan monitörlere G-Sync açma olanağı verdi.
İkinci seçenek açıldığında ciddi input lag oluştuğu söyleniyor.
YaniYani FreeSync varsa G-Sync de var demektir.Bazı FreeSync Monitörlerde G-Sync açılabilir. Bakınız:NVIDIA G-Sync Destekli Modeller:![]()
FreeSync Monitörlerde NVIDIA G-Sync Açma Rehberi
NVIDIA G-Sync teknolojisi artık FreeSync monitörlerde de kullanılabiliyor. Rehberimizde adım adım bu özelliÄi nasıl açacaÄınızı gösteriyoruz. NVIDIA,www.technopat.net
Orijinal olarak galiba monitör menüsünden tek tıkla o moda geçiliyor. Ya da direkt gözüküyordur 180Hz bilmiyorum. Olması bence 600TL ucuzken ciddi bir +
Fakat renk de ciddi bir konu dediklerinize katılıyorum. Attığınız içerik de gayet güzel hazırlanmış teşekkür ederim. Karar @Xecition18 arkadaşımızın![]()
Hocam aralarında çok bir renk farkı yok sanırım ama bilmiyorum karar vereceğim ona göre alacağım.
Normalde gelen görüntüyü o çip alıp ekran kartından alınan fps'ye göre kare oranına ayarlayarak görüntünün yırtılmasını engelliyor. Bunu çip yapıyor ve tamamen bu iş için özelleştirilmiş. PC'de yazılım koşmuyor.Ben şu anda FreeSync üzerinden G-Sync kullanıyorum. İnput lag oluştuğunu nereden duydunuz bilmiyorum ben daha önce pek duymamıştım. Belki monitör modeline bağlı bir hata olabilir, input lag oluştuğunu hissetmedim ben.
Aslında yaygın. Sadece yüksek hz, çözünürlük tepe modellerde kullanılıyor. Çünkü o çip + maliyet katıyor.Zaten G-Sync modülü bulunan monitörler artık pek yaygın değil.
Aralarında yaklaşık 1ms fark var bunu da hesaba katın.
Response Time: 1ms MPRT![]()
G24F 2 Gaming Monitor Specification | Monitor - GIGABYTE Global
Features FHD with 8-bit color SS IPS panel with 1ms & OC 170Hz Black Equalizer & Aim Stabilizer GameAssist & OSD Sidekick Auto-Update & PiP/PbP Power Board Build-in & EyeSafe C...www.gigabyte.com
YANIT SÜRESİ: MPRT 1 ms24G2SPU/BK
aoc.com
Neye göre 1ms fark var diyorsunuz anlamadım. Farklı modele bakıyor olabilir misiniz?
MPRT değil hocam gerçek MS değeri.
Bakın bu videolarda MS değerleri ölçülmüş:
Response time kısmından bakabilirsiniz.
Teşekkürler.Her ikisi de 1ms MPRT. Ha diyorsan input lag değerleri çok farklı. Veri sunarsan sevinirim. Öğrenmiş oluruz. Zira onun haricinde tepki anlmaında her şeyleri yazdığı kadarıyla aynı!
Buna da bir bak istersen 280Hz'miş Gamebooster almam ben ama bilmiyorum.Bu iki monitör arasında kaldım. Normalde LG 24GN65R-B alacaktım fakat stokları bitti. Şu an bu 2 monitör arasındayım ama AOC'de ghosting hafiften varmış. Gigabyte'da ise 1 2 adet ölü piksel çıkmış genelde hangisini almamı önerirsiniz?
Gigabyte: GIGABYTE 23.8" G24F-2 165Hz (180Hz OC) 1ms 2xHDMI DP 3xUSB SS IPS FHD FreeSync Premium Gaming Monitör | ITOPYA
Aoc: AOC 24" 24G2SPU/BK 165Hz 1ms HDMI DP FHD IPS Gaming Monitör | ITOPYA
İnput lag ölçülmüş bu testlerde. Dediğim gibi iki monitörde 1ms. Paneller aynı tepki süresine sahip çünkü.
Teşekkürler.
Buna da bir bak istersen 280Hz'miş Game Booster almam ben ama bilmiyorum.
GameBooster GB-2428FF 23.8" 280Hz 1ms FreeSync G-Sync HDMI DP FHD SS IPS Flat Gaming Monitör | ITOPYA
Hayırlı olsun şimdiden. Ben verdiği ve sunduğu performansından oldukça memnun kaldım, umarım sizide pişman etmez.Hocam Game booster asla almam zaten. Kararımı verdim AOC alacağım.
@599108 hocam sizde memnunmussunuz fiyatınada değer dedi çoğu kişi bu yüzden seçiyorum. Teşekkür ederim tekrardan.
Bahsettiğiniz ayarlar nedir acaba?Hayırlı olsun hocam. Ben de AOC olanını kullanıyorum çok memnunum şimdilik. Ghosting yok renkler akıyor. PROFOUND hocamın önerdiği ayarları da yaparsanız mükemmel olur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.