AOC 24G2U 24 marka monitör 1ms mi 4 ms mi?

Crossover17

Hectopat
Evet arkadaşlar IPS paneller hoşuma gittiği için ve oyuncular için 1 ms yazdığı için bu monitörü almak istiyorum. Fakat her sitede 1 ms olarak yazılmış monitör. AOC'un kendi sitesine girdiğimizde, monitörün teknik özelliklerinde Tepki Süresi 4 ms yazıyor. Hemen altında ise Response time (mprt) 1 ms diyor. Aradaki farkı anlatabilecek var mı ve oyunlarda nasıl etkisi olur?

Tepki süresinin kıstası çok fazla,
GtG, Mprt vs... işin içinden çıkamazsın.
O monitörü 1 gün kullandım, ölü pikselden geri gönderdim.
Belirtilen tepki sürelerini gözün zaten ayırt edemez.
Şimdiki monitörüm 5ms. Fark hissedemedim.
Mesela şu meşhur Ufo testi yapılan sayfada bahsettiğin monitör 6.4 ms değer gösteriyor.
Şimdiki 5ms yazan monitörim ise 15.3 ms :)
Hissedilen fark? Çok zor.
Biraz pazarlama tekniği.

Evet arkadaşlar IPS paneller hoşuma gittiği için ve oyuncular için 1 ms yazdığı için bu monitörü almak istiyorum. Fakat her sitede 1 ms olarak yazılmış monitör. AOC'un kendi sitesine girdiğimizde, monitörün teknik özelliklerinde Tepki Süresi 4 ms yazıyor. Hemen altında ise Response time (mprt) 1 ms diyor. Aradaki farkı anlatabilecek var mı ve oyunlarda nasıl etkisi olur?

Monitörü bende aldım 1 haftadır kullanıyorum arkadaşın bahsettiği mprt testinde 6.4 ms den aşağı düşmedi ayarlarını bilmiyorum henüz galiba çünkü bir arkadaş 4.9 ms e düşürdüğünü söylemişti. Yani duymak istediğin TN lerdeki gibi 1 ms ise öyle bir şey yok malesef. Zaten IPS paneller için bu mümkün değil diye biliyorum. Monitöre gelecek olursak beklentilerine bağlı şık görünümlü çerçevesiz pivot özelliğe sahip canlı renkler istiyorsan çok güzel. Tek sıkıntı ölü piksel problemi sıkça rastlandı gidip yerinde test ettirip alman lazım. Alanlarda bile 2 gün sonra 5 gün sonra 15 gün sonra ölü piksel oluşanlar var. Bende henüz çıkmadı ama çıkmayacak diyemiyoruz malesef herkeste çıkıyor sanki ilerleyen zamanlarda.

1 ms GtG olması lazım fakat çoğu firma insanların 1 ms'e kandığını bildiği için mprt değerini yazıyor. Bu arada gerçek 1ms GtG Nano IPS paneller LG ve Viewsonic tarafında çıktı hatta Viewsonic 240Hz 1ms IPS panel çıkarttı. Henüz TR'de yoklar fakat yakında gelecek ama fiyatları pahalı olur tabii ki.

Ben kullanıyorum şuanda online oyunlarda 4.9 ms en düşük en fazlada 8 ms gördüm overdrive açınca 5-6 ms arası oluyor bende. Normal oyunlarda(3a oyun) rakam yükseliyor bende 18 ms lere çıkıyor.
oyunlarda görüntüyü beğendim ama gercek 720p ve 1080p görüntülü film olmayınca görüntü güzel gelmedi gerçek 720p netflix de izleyince görüntü kalitesi anlaşılıyor.

Ben kullanıyorum şuanda online oyunlarda 4.9 ms en düşük en fazlada 8 ms gördüm overdrive açınca 5-6 ms arası oluyor bende. Normal oyunlarda(3a oyun) rakam yükseliyor bende 18 ms lere çıkıyor.
oyunlarda görüntüyü beğendim ama gercek 720p ve 1080p görüntülü film olmayınca görüntü güzel gelmedi gerçek 720p netflix de izleyince görüntü kalitesi anlaşılıyor.
Birebir aynı şeyleri deneyimledim ben de öyle düşünüyorum. Bu ekranda düşük input lag için ne yapmamız lazım PUBG de falan overdrive kapatıp Free-sync kapatmak gibi mi mesela? Geçen far cry oynarken bazı yerlerde anlamsız bir takılarak gidiyormuş gibi oldu acaba orda 18 ms falan olduğu için mi onu hissedemem herhalde çünkü FPS drop yoktu çok garip bir şey oldu afterburnerla baktım ama yakalayamadım o an bir şeyler oluyo ama anlamadım.

Kasma oluyorsa sistemin iyi ise freesync açmadan overdrive ac sade öyle dene bir istersen
Yok mesela sen nasıl kullanıyorsun onu sormuştum. FPS oyunlarında düşük gecikme için overdrive kapalı mı? Free-Sync kapalı mı? 4.9 ms i nasıl hangi ayarlarda görüyosun onu sormuştum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı