AOC 24G2U alınır mı?

Teşekkür ederim yorumlarınız için benim gibi almayı düşünen arkadaşlar için siparişim gelince bu yazıyı düzenlerim.

--> Ghosting yok diyebilirim. Bu konuda hassasım. Daha hızlı ve yavaş monitörleri de deneyimledim ama bu monitör gerçekten iyi.

--> Görüntü kalitesi güzel.

--> Ergonomi önemli ise ihtiyacınızı karşılar.

--> Işık sızması siyahta yok denemez ancak çok belirgin değil.

--> Muadili denebilecek XG2405'e göre ayakları pek iyi denemez, çok yer kaplıyor. Küçük bir masada mousepad için yer kalmayabilir.

--> Şu an mavi renkte alt piksel sorunu kronikleşmeye doğru ilerliyor. Bende de çıktı değişim istedim bu sefer kırmızıda çıktı. THH aracılığıyla sorunsuz bir değişim istedim.

--> Monitörde ghosting ayarı yaptığınızda parlaklığın düşmemesi güzel. Çoğu monitör bir yerden kısıp diğerine ağırlık veriyor ancak bu monitörün default hali bile hem hızlı hem de güzel görüntüye sahip.

--> Ghosting yok diyebilirim. Bu konuda hassasım. Daha hızlı ve yavaş monitörleri de deneyimledim ama bu monitör gerçekten iyi.

--> Görüntü kalitesi güzel.

--> Ergonomi önemli ise ihtiyacınızı karşılar.

--> Işık sızması siyahta yok denemez ancak çok belirgin değil.

--> Muadili denebilecek XG2405'e göre ayakları pek iyi denemez, çok yer kaplıyor. Küçük bir masada mousepad için yer kalmayabilir.

--> Şu an mavi renkte alt piksel sorunu kronikleşmeye doğru ilerliyor. Bende de çıktı değişim istedim bu sefer kırmızıda çıktı. THH aracılığıyla sorunsuz bir değişim istedim.

--> Monitörde ghosting ayarı yaptığınızda parlaklığın düşmemesi güzel. Çoğu monitör bir yerden kısıp diğerine ağırlık veriyor ancak bu monitörün default hali bile hem hızlı hem de güzel görüntüye sahip.
XG2405 arasında kıyaslamak yaparsak hangisi iyi?

Eksileri:
- Üzerindeki 2x2 watt dahili hoparlörler baya zayıf. Küçük ve gürültülü olmayan bir odada video izlerken yeterli. Ses ayarlarından gürültü dengelemeyi açınca önemli ölçüde ses şiddeti artıyor ama bazen çıtırtı sesi çıkartıyor. Monitörün kullanım amacı gereği çoğu zaman kulaklık ile kullanılacak olsa da belirteyim dedim.
- IPS glow karanlık sahnelerde ve ışıklar kapalı iken rahatsız edici olabiliyor. Normal ortamda sorun yok. Adı üstünde "IPS" glow olduğu için her IPS monitörde az veya çok kesinlikle yaşanır. Panelin karakteristik özelliği olduğu için yapacak birşey yok.
- USB portların yönleri tuhaf. Çapraz duruyor. Bakmadan yada monitörü çevirmeden bir şeyi takmaya alışmak zaman aldı.

Artılar:
+ Panelin renk kalitesi çok hoş. İyiki IPS almışım dedirtti. Hem oynadığım oyunlardan hem de film/dizi izlemekten çok keyif alıyorum.
+ Ayağı her türlü ayarlanabiliyor. Yukarı aşağı kaydırma, öne arkaya yatırma, sağa sola çevirme ve hatta pivot özelliği mevcut. Ayrıca ayak üzerindeki deliği düzenli kablolamaya yardımcı oluyor.
+ Üzerindeki tuşlar ve menü düzeni yüzünden ayarlaması biraz sıkıcı olduğu için eksi yöne yazıbilecek olsa da G-menu uygulaması çok kolay hale getiriyor. Alacak olanlar için bilgisayara bunu yüklemesini tavsiye ederim.
+ Overdrive kullanılırsa ghosting ortadan kalkar. IPS olduğu için ghosting durumuna meyilli olacaktır. O sebeple muhakkak overdrive açılmalı. Bazı yerlerde overdrive ayarını güçlü olarak seçilmesi tavsiye edildi. Ancak bu anti-ghosting (corona) oluşturdu. Orta seviyede tertemiz görüntü vardı. (Bunları UFO testinde gözlemledim.)
+ Sadece ayağı değil genel tasarımı başarılı sayılabilir. Güzel gözüküyor. Çerçevesi fazla kalın değil.
+ Bolca port var. D-sub(VGA), DP ve 2xHDMI ile hiçbir zaman port derdi olmaz. PC, konsol, uydu alıcısı falan aynı anda takılabilir.
+ 4 adet USB portu var. Bunlarda birisi (sarı renkli) diğerlerine ve kasa arkasındakilere göre daha fazla akım verebiliyor. Telefon şarj ederken kayda değer avantaj sağladı. Orijinal adaptör kadar olmasa da kullanılabilir. Ampere uygulaması ile baktığımda 2 kat fazla akım ile şarj olduğunu gördüm. Bu portların veri aktarabilmesi için bir ucu tip A diğer ucu tip B olan USB 3 kablosu alınıp kasa arkasındaki USB portlardan birisine takılmalı. Örnek ürün bırakacağım.
+ Markanın sıfır ölü piksel garantisi var. Bir tane bile çıkarsa iade şansı oluyormuş sanırım. (Yada 3 subpixel)

Aklıma geldiği kadarıyla enine boyuna anlattım. 13 aydır memnuniyetle kullanıyorum. Piyasada benzer sınıfta daha hesaplı modeller var (Asus TUF gibi) ve onlarında forumda önerildiğini gördüm. Ben şu an monitör satın alacak olsam tekrar değerlendiririm.

Bahsettiğim kablo şu:
USB 3 printer kablosu diye de geçer. Daha hesaplısı da vardı ama bulamadım. Görün diye paylaşayım dedim.

Son düzenleme:
Bence alınmaz, aynı monitörün 27" versiyonunu kullanıyorum, 6. ayında kendiliğinden görüntü gitti 5 aydır rafta duruyor.
Söylediğiniz gibi ise garantiye yollamayı deneseydiniz keşke. Gerçekten az sorun yaşanan bir monitör için şaşırttı beni. "Bence alınmaz." dersiniz, bunda bir sorun yok fakat söylediğiniz şey bir arıza, bir kusur değil.

@Arseyus sorun neydi?

Eksileri:
- Üzerindeki 2x2 Watt dahili hoparlörler bayağı zayıf. Küçük ve gürültülü olmayan bir odada video izlerken yeterli. Ses ayarlarından gürültü dengelemeyi açınca önemli ölçüde ses şiddeti artıyor ama bazen çıtırtı sesi çıkartıyor. Monitörün kullanım amacı gereği çoğu zaman kulaklık ile kullanılacak olsa da belirteyim dedim.
- IPS glow karanlık sahnelerde ve ışıklar kapalı iken rahatsız edici olabiliyor. Normal ortamda sorun yok. Adı üstünde "IPS" glow olduğu için her IPS monitörde az veya çok kesinlikle yaşanır. Panelin karakteristik özelliği olduğu için yapacak bir şey yok.
- USB portların yönleri tuhaf. Çapraz duruyor. Bakmadan ya da monitörü çevirmeden bir şeyi takmaya alışmak zaman aldı.

Artılar:
+ Panelin renk kalitesi çok hoş. İyiki IPS almışım dedirtti. Hem oynadığım oyunlardan hem de film/dizi izlemekten çok keyif alıyorum.
+ Ayağı her türlü ayarlanabiliyor. Yukarı aşağı kaydırma, öne arkaya yatırma, sağa sola çevirme ve hatta pivot özelliği mevcut. Ayrıca ayak üzerindeki deliği düzenli kablolamaya yardımcı oluyor.
+ Üzerindeki tuşlar ve menü düzeni yüzünden ayarlaması biraz sıkıcı olduğu için eksi yöne yazıbilecek olsa da G-menu uygulaması çok kolay hale getiriyor. Alacak olanlar için bilgisayara bunu yüklemesini tavsiye ederim.
+ OverDrive kullanılırsa ghosting ortadan kalkar. IPS olduğu için ghosting durumuna meyilli olacaktır. O sebeple muhakkak OverDrive açılmalı. Bazı yerlerde OverDrive ayarını güçlü olarak seçilmesi tavsiye edildi. Ancak bu anti-ghosting (corona) oluşturdu. Orta seviyede tertemiz görüntü vardı. (Bunları UFO testinde gözlemledim.)
+ Sadece ayağı değil genel tasarımı başarılı sayılabilir. Güzel gözüküyor. Çerçevesi fazla kalın değil.
+ Bolca port var. D-Sub(VGA), DP ve 2X HDMI ile hiçbir zaman port derdi olmaz. PC, konsol, uydu alıcısı falan aynı anda takılabilir.
+ 4 adet USB portu var. Bunlarda birisi (sarı renkli) diğerlerine ve kasa arkasındakilere göre daha fazla akım verebiliyor. Telefon şarj ederken kayda değer avantaj sağladı. Orijinal adaptör kadar olmasa da kullanılabilir. Ampere uygulaması ile baktığımda 2 kat fazla akım ile şarj olduğunu gördüm. Bu portların veri aktarabilmesi için bir ucu tip A diğer ucu tip B olan USB 3 kablosu alınıp kasa arkasındaki USB portlardan birisine takılmalı. Örnek ürün bırakacağım.
+ Markanın sıfır ölü piksel garantisi var. Bir tane bile çıkarsa iade şansı oluyormuş sanırım. (Yada 3 subpixel)

Aklıma geldiği kadarıyla enine boyuna anlattım. 13 aydır memnuniyetle kullanıyorum. Piyasada benzer sınıfta daha hesaplı modeller var (ASUS TUF gibi) ve onlarında forumda önerildiğini gördüm. Ben şu an monitör satın alacak olsam tekrar değerlendiririm.

Bahsettiğim kablo şu:
USB 3 printer kablosu diye de geçer. Daha hesaplısı da vardı ama bulamadım. Görün diye paylaşayım dedim.

Arkadaş her şeyi açıklamış. Ben de 8 aydır kullanıyorum. IPS Glow abartılacak kadar değil. Ölü pixel ve ghosting sıkıntısı yaşamadım. Portların çok olması gerçekten kolaylık sağlıyor devamlı kasayla uğraşmanızı engelliyor.

Söylediğiniz gibi ise garantiye yollamayı deneseydiniz keşke. Gerçekten az sorun yaşanan bir monitör için şaşırttı beni. "Bence alınmaz." dersiniz, bunda bir sorun yok fakat söylediğiniz şey bir arıza, bir kusur değil.

@Arseyus sorun neydi?
ölü pixel
ışık sızması
sarı rengin yapay bir ton olması.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı