AOC 24G2U/BK vs ViewSonic XG2405

Bütçe
En fazla 2000 TL.
Arkadaşlar merhabalar, bu iki pivot özellikli monitör arasında kaldım.
1- i7 8550U işlemci, MX150 2 GB ekran kartı, 8 GB RAM olan laptopum bunlarla uyumlu çalışır mı?
2- Bu laptop'a göre özellikleri biraz uçuk gelebilir ama ileriye dönük düşünüyorum.
3- AOC'nin ayağı pek güven vermedi ViewSonic'in dikdörtgen ayağına karşın. Ama büyük ihtimalle monitörü alınca duvara asacak gibiyim.
4- Hangisini almak daha mantıklı? Bu zamanda alınır mı? Almak için beklemeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
AOC 24G2U kullanıyorum ayak konusunda endişelenmene gerek yok masamın sallanmasına rağmen en ufak bir hareket olmuyor diyebilirim. İkisi neredeyse çok yakın monitörler fakat AOC renk konusunda bir tık daha iyi diyebilirim ve kutu içeriğinden HDMI kablosuna ek olarak DP kablosu ile gelmesinden dolayı ViewSonic'in önüne geçiyor bence. Ayrıca AOC'un yazılım tarafı da çok hoşuma gitti ViewSonic tarafında nasıldır bilmiyorum ama bende alırken bu iki monitör arasında kalmıştım tercihim AOC oldu kısacası ikisi de sizi üzmez diyebilirim.

Zaten monitör özellikleri de fiyatları da birbirinin aynısı, canınız hangisini istiyorsa onu alın. Laptopunuz ise evet uyumlu çalışır çalışmasına ama sizin de dediğiniz gibi çok düşük kalır ekran kartı verimini alamazsınız bir çok açıdan.

Son düzenleme:
Söyledikleriniz, araştırdığım doğrultuda AOC daha mantıklı geldi ve aklıma yattı. Peki bu sıralar alınır mı yoksa beklemeli miyim yani fiyatı falan düşer mi? Bu konuda fikriniz nedir?

Söyledikleriniz, araştırdığım doğrultuda AOC daha mantıklı geldi ve aklıma yattı. Peki bu sıralar alınır mı yoksa beklemeli miyim yani fiyatı falan düşer mi? Bu konuda fikriniz nedir?

Geçen yaz 1700 TL bandında almıştım bende bence bekleme çok çok büyük indirim olmaz tam tersine pahalanabilir bütçenden fazla bile vermek zorunda kalabilirsin.

Techburada mağazasından aoc aldım. Almadan önce sorduğumda ölü piksel çıkarsa yardımcı oluruz değiştiririz diyorlardı. Üründe ölü piksel çıktı. Değişim talebi ile hemen geri gönderdim. Kendileri inceledi evet var ölü piksel dediler. Servise gönderdiler onlar inceledi evet ölü piksel var dediler. Sonuç olarak 8 ocakta sipariş verdim ürünü şuan hala elimde bir ürün yok.

Techburada mağazasından AOC aldım. Almadan önce sorduğumda ölü piksel çıkarsa yardımcı oluruz değiştiririz diyorlardı. Üründe ölü piksel çıktı. Değişim talebi ile hemen geri gönderdim. Kendileri inceledi evet var ölü piksel dediler. Servise gönderdiler onlar inceledi evet ölü piksel var dediler. Sonuç olarak 8 Ocak'ta sipariş verdim ürünü şu an hala elimde bir ürün yok.

İnşallah sıkıntısız bir şekilde döner monitörünüz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı