AOC 24G2U G-Sync düşük FPS'de akıcılık kaybı

HachiRoku86

Hectopat
Katılım
20 Kasım 2018
Mesajlar
147
Öncelikle selamlar, BenQ Zowie XL2546 240Hz bir monitörüm var. FiveM vs. düşük FPS aldığım oyunlarda akıcılık problemi yaşıyordum. Halihazırda monitörde bir Sync teknolojisi bulunmadığından dolayı yeni bir monitör satın almaya karar verdim. AOC 24G2U model monitörü aldım. G-Sync'i aktif ettim. Fakat yaşadığım sorun hala devam ediyor. Sorunu FiveM'de yaşadığımdan dolayı orayı baz alarak örnekler vereceğim. 120 FPS civarlarında herhangi bir yırtılma yaşamıyorum. Fakat FPS değerlerim 70-80 değerlerinin altına düşmemesine rağmen bu değerlerde oyun akıcılığını kaybediyor. BenQ marka monitörümden bir fark göremiyorum. Bu monitöre sahip olan ve benzer sorun yaşayan biri var mı?

  • Ryzen 3700X
  • GTX 1060 3GB (Daha önce söyledim fakat tekrardan belirtmen istiyorum. FPS değerlerim 70-80 FPS'lerin altına inmiyor.)
  • 16 GB RAM
  • 240GB M.2 SSD
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım IPS panelin tepkimesiyle ilgisi olabilir ama emin değilim. Bilgili bir arkadaş konunun altına yazarsa diye takipteyim.

Bugün çeşitli testler yaparak monitörde bulunan Sync teknolojisinin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edeceğim. Aynı monitörü kullanan kişilerin yorumlarını bekliyorum.
 
Bugün çeşitli testler yaparak monitörde bulunan Sync teknolojisinin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edeceğim. Aynı monitörü kullanan kişilerin yorumlarını bekliyorum.
Ben de kullanıyorum hocam bu monitörü. TN ve VA panel kullanıp en sonunda IPS panele geçtim. Nedense VA panel her FPS değerinde çok akıcı hissettirdi. Ama bu monitör nedense 144 değerinin çok üzerinde, yani 200 250 veya 144 değerinin çok altında 70 80 gibi değerlerde bi kasıntı hissettiriyor. Fakat GSYNC kullanmadım. Freesync açıkken de kapalıyken de çok etkili olmuyor.
 
Ben de kullanıyorum hocam bu monitörü. TN ve VA panel kullanıp en sonunda IPS panele geçtim. Nedense VA panel her FPS değerinde çok akıcı hissettirdi. Ama bu monitör nedense 144 değerinin çok üzerinde, yani 200 250 veya 144 değerinin çok altında 70 80 gibi değerlerde bir kasıntı hissettiriyor. Fakat G-Sync kullanmadım. FreeSync açıkken de kapalıyken de çok etkili olmuyor.

Eğer söylediğiniz gibi düşük FPS değerlerinde akıcılık kayboluyorsa monitörü boşuna almış oluyorum. Daha önce okuduğum yorumlarda yaşadığım sorunu dile getiren bir kişiye rastlamamıştım. Dediğim testleri yaptıktan sonra buraya sonuçlarını eklerim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı