AOC 24G2U monitörde leke var

EvreNoice

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. AOC 24G2U IPS monitörümü şehirler arası taşıdıktan sora 2-3 gün kullanımdan sonra siyah ve koyu ekrandayken şöyle bir leke fark ettim. Taşınma sırasında olma ihtimali yüksek ama emin olamadım. Garanti kapsamına girmez sanırım. Ne önerirsiniz acaba? Sadece koyu ekranlarda belli oluyor.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-07-08 at 00.49.03.jpeg
    WhatsApp Image 2022-07-08 at 00.49.03.jpeg
    162,3 KB · Görüntüleme: 90
  • WhatsApp Image 2022-07-08 at 00.49.03.jpeg
    WhatsApp Image 2022-07-08 at 00.49.03.jpeg
    162,3 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleyen: Moderatör:
Ölü pixel değil. Sıkışmış pixel olabilir. Fakat resimden anlaşılmayabilir. Buradan baktığım zaman sıkışmış pixel gibi algılayamadım. Sanki panel darbe almış gibi, ve orada ki LED'ler zarar görmüş gibi. En sağlıklısı Ölü pixel test sitesinde test yapmanız. Sıkışmış pixel çok küçük olur. Ölü pixel ise renkli değildir. Adı üstünde "ölü" yani LED yanmadığı için rengi sadece siyah görünür arka plan renk olan bir görüntü üzerinde. Ölü pixel olup olmadığını en iyi arka plan rengin beyaz olduğu bir yerde belli olur. Diğer renklerde yine siyah görünür. Siyah arka planda ise görünmez.

Hocam servise gönder AOC 1 tane bile ölü pixel olsa kabul ediyor diye biliyorum. Ben ilk aldığımda yoktu, sonradan çıktı fakat uğraşmamak adına servise göndermedim.

Ölü pixel değil. Sıkışmış pixel olabilir. Fakat resimden anlaşılmayabilir. Buradan baktığım zaman sıkışmış pixel gibi algılayamadım. Sanki panel darbe almış gibi, ve orada ki LED'ler zarar görmüş gibi. En sağlıklısı Ölü pixel test sitesinde test yapmanız. Sıkışmış pixel çok küçük olur. Ölü pixel ise renkli değildir. Adı üstünde "ölü" yani LED yanmadığı için rengi sadece siyah görünür arka plan renk olan bir görüntü üzerinde. Ölü pixel olup olmadığını en iyi arka plan rengin beyaz olduğu bir yerde belli olur. Diğer renklerde yine siyah görünür. Siyah arka planda ise görünmez.

Beyaz ekranda görünmüyor hiç. Siyah ekranda belli oluyor baya.

Sitedeki testi denedim sadece siyahta görünüyor. Çoook az mavide

Beyaz ekranda görünmüyor hiç. Siyah ekranda belli oluyor baya.
Sadece siyah ve beyaz değil. Diğer renklerde, özellikle mavi renkte sıkışmış pixeller daha belirgin görünür. Sıkışmış pixel kısacası LED yanar, fakat bambaşka bir renk olur. Örnek mavi ekranda test yaptığın zaman çalışan pixeller mavi yanar. Sıkışmış pixel işte bambaşka. Bu yüzden ne olduğundan önce emin olun, ondan sonra servise gönderin. Bu arada benim başımdan şöyle bir olay geçmişti. Benim ASUS marka 280Hz monitör'üm vardı. Ben de 1 ölü pixel var sanıyordum, meğersem o sıkışmış pixelmiş. Daha sonra yakın bir arkadaşıma satmıştım, ve kendisine 1 ölü pixel olduğunu söylemiştim. Arkadaşım kargoyu aldı ve 1 gün sonra bana "yanlış anlama ama bu monitörde ölü pixel kaynıyor" demişti. Ben de şaşırdım nasıl yani abi? 9 adet olduğundan bahsetti. Çektiği fotoğrafları görünce ben şok oldum. Bu nasıl olabilir lekedir fln derken sıkışmış pixel olduğunu anladım. Ölü pixel çoğalmıyormuş, ama sıkışmış pixel sorun olan fabrika çıkış panelde çoğalma olasılığı oluyor. Nitekim sallana sallana sanırım sorun yarattı :) Darbe yemediğine eminim. Darbe olsa bile az çok belli olurdu, ki kutusu sağlam, köpükleri ve koruması sağlam bir modeldi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı