AOC 24G2U Ölü piksel

canchad

Hectopat
AOC 24g2U 24" monitörüm bugün geldi. Ekranın en sağ kısmında 2 tane ölü piksel var. Çok yaklaşınca görünüyor beyaz ekranda ama normal uzaklıktan bakıldığında görünmüyor bile. Bu konu hakkında biraz araştırma yaptım ölü pikselin çoğalmasıyla ilgi modele göre değişiyormuş. AOC'nin bu modelinde durum nasıl bilgili tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Ben de bu monitörü almayı ciddi ciddi düşünüyordum, fiyatına göre özellikler muhteşem duruyor gerçekten ama bu kadar kısa sürede bu kadar çok kişinin ölü piksel vb sorunlar yaşaması beni bu işten caydırdı. Daha monitörü almadan monitörden soğudum. Sonuçta monitör bir kere alınır uzun yıllar kullanılır.
Acaba milletin geri yolladıklarını başkalarına mı satıyorlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
bende bu monitörü almayı ciddi ciddi düşünüyordum, fiyatına göre özellikler muhteşem duruyor gerçekten ama bu kadar kısa sürede bu kadar çok kişinin ölü piksel vb sorunlar yaşaması beni bu işten caydırdı.Daha monitörü almadan monitörden soğudum.Sonuçta monitör bir kere alınır uzun yıllar kullanılır...
Acaba milletin geri yolladıklarını başkalarına mı satıyorlar ?
Sanmıyorum pek böyle birşey yaptıklarını sonuçla üzerindeki etiketlerden anlaşılır az çok.Bana direk yeni gelmişti ama sonradan çıktı 5 gün olmuştu alalı kırmızı bir şekilde çok küçük ama gözüme batıyor ara sıra direk iade edip başka monitör bakıcam değişim zamanıyla uğrasmak istemiyorum bir daha maalesef en azından IPS panelin güzel olduğunu anladım.Böyle işler biraz şans sanırım ben genede bu monitörü beğenmiştim taaki ölü piksel çıkana kadar.

Sanmıyorum pek böyle bir şey yaptıklarını sonuçla üzerindeki etiketlerden anlaşılır az çok. Bana direk yeni gelmişti ama sonradan çıktı 5 gün olmuştu alalı kırmızı bir şekilde çok küçük ama gözüme batıyor ara sıra direk iade edip başka monitör bakacağım değişim zamanıyla uğrasmak istemiyorum bir daha maalesef en azından IPS panelin güzel olduğunu anladım. Böyle işler biraz şans sanırım ben genede bu monitörü beğenmiştim taaki ölü piksel çıkana kadar.
IPS'den sonra benimde gözüm ne VA'yı ne de TN'yi görüyor.
IPS paneldede 144 Hz secenegi çok az, geneli 75 Hz onlarda OC ile falan 80 85 HZ oluyor Max.
AOC 24g2U fiyatı ve özellikleriyle tam kafamdaki monitördü, onda da sanırım böyle kronik ölü piksel sorunları mevcut.
Acaba ilk parti üretimlerdemi böyle sıkıntılar çıktı bekleyip görelim.

ips den sonra benimde gözüm ne va yı nede tn yi görüyor.
ips paneldede 144 hz secenegi çok az , geneli 75 hz onlarda oc ile falan 80 85 hz oluyor max.
aoc 24g2u fiyatı ve özellikleriyle tam kafamdaki monitördü, ondada sanırım böyle kronik ölü piksel sorunları mevcut.
Acaba ilk parti üretimlerdemi böyle sıkıntılar çıktı bekleyip görelim
Renkleri iyi ama netlikle pek hoşuma gitmedi sanırım tn panele geri döneceğim.

Sanırım ben de iade edip tercihimi IPS panelden devam ettireceğim ama ne model alacağım hiçbir fikrim yok. Bir tane arkadaşta oyun modlarıyla alakalı cümle kurdu gerçekten oyun modları berbat PUBG oynuyorum sürekli FPS moduna alayım dedim almaz olaydım o derece kötü yapmışlar hani FPS'le alakası yok race moda alsam daha iyidi.

Acayip moralimi bozdu bu olay ya hayatımda ilkkez 24' 144Hz monitör aldım başıma gelene bak ya. Böyle şeyler neden oluyor ki? Oyuncu monitörü güya oyun oynadık diyemi veya güç verince mi oldu anlamadım ki yazık cidden.
Teknoloji şans işi herkesin başına gelebilecek bir durum takılmayın.

Bu sorun genellikle kargoda oluşuyor arkadaşlar. En ufak bir şey çarparsa bile olabiliyor ki başıma da geldi.
Bu yüzden monitörü elden almanızı öneririm.
Dediğin gibi bir yere çarpınca oluyorsa benim elim falan çarpsa da olur mu, monitörler için koruyucu gibi bir şey var mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı