AOC 24G2U vs ASUS VG24VQ

redrevenge

Centipat
Arkadaşlar bu iki monitör arasında çok kararsız kaldım. VA panel ve IPS panel arasındaki farkları çok bilmiyorum. Genel olarak oyun için kullanacağım bu yüzden ASUS daha mantıklı geldi. Siz olsanız hangisini alırdınız veya hangisini tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
24G2U sahibiyim genel olarak f/p bir ürün. Görüntü ve renkler gayet yeterli. Tek olumsuz yanı monitörün sesi fakat kulaklıkla takıldığımdan pek de kullanmıyorum. Diğer monitör hakkında bir bilgim yok ama forumdaki arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar. Hayırlısı olsun şimdiden.

Ben olsam VA paneli alırdım. TN panel ve IPS panel iki monitör kullanıyorum. IPS paneldeki görüntü kontrastı düşük olduğu için daha karanlık. IPS monitörümün ışık şiddeti 250 candela bu arada.

Oyun ve film için VA panel almalısın, IPS paneller daha çok film için idealdir.

1.png

24g2u kullanıcısıyım. Renkler olsun tepkime süresi olsun çok beğeniyorum ve etrafımda ki arkadaşlara da öneriyorum. Parlaklık düzeyi gayet yeterli. Zaten %100 parlaklıkta kullanmıyoruz. Avrupada f/p monitörü olarak gösterildi uzun bir süre.

24g2u kullanıcısıyım. Renkler olsun tepkime süresi olsun çok beğeniyorum ve etrafımda ki arkadaşlara da öneriyorum. Parlaklık düzeyi gayet yeterli. Zaten %100 parlaklıkta kullanmıyoruz. Avrupada f/p monitörü olarak gösterildi uzun bir süre.
Bende o monitörü almayı düşünüyorum ama karanlık oyunlarda ark gibi mesela parlaklığı yetersiz kalıyor diye duydum sizde öyle birşey varmı?

24G2U sahibiyim genel olarak f/p bir ürün. Görüntü ve renkler gayet yeterli. Tek olumsuz yanı monitörün sesi fakat kulaklıkla takıldığımdan pek de kullanmıyorum. Diğer monitör hakkında bir bilgim yok ama forumdaki arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar. Hayırlısı olsun şimdiden.
Anladım teşekkürler.
Ben olsam VA paneli alırdım. TN panel ve IPS panel iki monitör kullanıyorum. IPS paneldeki görüntü kontrastı düşük olduğu için daha karanlık. IPS monitörümün ışık şiddeti 250 candela bu arada.

Oyun ve film için VA panel almalısın, IPS paneller daha çok film için idealdir.

Eki Görüntüle 553061
Ben hala IPS ve VA panel arasındaki farkı çok anlamadım fakat etrafımdaki çoğu kişi VA panel kullanıyor ayrıca ASUS özellikleriyle çok ilgimi çekti fakat forumda kullanan daha görmedim.Siz olsanız ne yapardınız ? Ayrıca cevabınız için teşekkürler.
Anladım teşekkürler.Arkadaşın dediği gibi monitörden gelen bir ses problemi var mı sizde de ? Ayrıca neden IPS monitör tercih ettiniz.
AOC 24G2U sipariş etmiştim fakat ASUS'un özellikleri çok kafamı karıştırdı ELMB teknolojisi vs. çok kullanışlı diyorlar.

Son düzenleme:
Ben 24G2U yu aldığımda 999 liraya satılıyordu. Hem ips hemde 144hz ve ucuz fiyatlı olması dolayısı ile direk sipariş verdim. Öyle her hangi bir nedenim yoktu. Şimdi iyi ki almışım diyorum. Ses problemi derken monitörün kendi hoparlörü mevcut sesi tatmin etmiyor sadece. Bunun dışında bir sıkıntısı yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı