AOC 24G2U vs Samsung LC24FG73FQMXUF

TORNADO-4400

Centipat
İksisi arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz? Ekran kartı da alacağım. RX 5700 XT ve RTX 2070 Super arasında kaldım ikisine de bütçem yetiyor. NVIDIA alsam GSync kullanamayacağım, AMD alsam ısınma probleminden korkuyorum ama onda da FreeSync avantajım olacak. Sizce hangisini almalıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
İlk sorum, Gysnc neden kullanamayasınız? İkinci sorum, bütçeniz ne kadar? Bu ekran kartlarına 2k monitör daha mantıklı olabilir

Monitörlerden AOC 24G2U'yu tavsiye ederim. Ekran kartı tarafında ise AMD'nin ısınma sorunu değil, sürücü sorunu var. Sizin şansınıza bağlı olarak sorunlu da olabilir sorunsuz bir şekilde de kullanabilirsiniz. Riske girmek istemiyorum diyorsanız 2070 Super alın. Ayrıca Display-port ile bağlantı yaparak Nvidia ekran kartı ile de FreeSync'i kullanabilirsiniz.

NVIDIA alsam GSync kullanamayacağım, AMD alsam ısınma probleminden korkuyorum ama onda da FreeSync avantajım olacak.
Freesync monitörlerde G-sync kullanılabiliyor. Technopat Rehberi

Monitör olarak AOC olanı tavsiye ederim. Ekran kartı olarak da 2070S. Eğer sürücüler ile uğraşırım, daha düşük para veririm derseniz 5700 XT alabilirsiniz.

Freesync monitörlerde G-sync kullanılabiliyor. Technopat Rehberi

Monitör olarak AOC olanı tavsiye ederim. Ekran kartı olarak da 2070S. Eğer sürücüler ile uğraşırım, daha düşük para veririm derseniz 5700 XT alabilirsiniz.
Peki neden AOC renk kalitesi vs olsun hangisi daha iyi samsung gerçek 8 bit panel AOC ise 6 bit + frc.
Peki neden AOC renk kalitesi vs olsun hangisi daha iyi samsung gerçek 8 bit panel AOC ise 6 bit + frc.
Kafamı kurcalayan da bu aslında.

Renk kalitesi olarak Samsung daha iyi zaten. Curved monitörlerde görüntü yan taraflarda bozuluyor. Tam bozulma denemez fakat ben ve de bir çok kişi bunu sevmiyoruz. Tabi seveni de çok. Sizin eğiliminizi bilmediğim için kendime göre cevap verdim.

AOC IPS bir panel kullandığı için VA Samsung'a göre çok daha iyi koyu piksel geçişlerine ve daha doğru renklere sahip.

Samsung da QLED film kullandığı için daha geniş renk gamutuna sahip. (%125 sRGB vs %100 sRGB) VA panel olduğu için de daha yüksek kontrasta sahip.

Ben ikisini de kullandım, Samsung'u hali hazırda kullanıyorum. 24G2U'yu tercih ederim.

24G2U fiyatına göre çok iyi bir monitör, onu alın bence paranız cebinizde kalır. İlla VA alacaksanız da AOC C24G1 modeline bakın.

Renk kalitesi olarak Samsung daha iyi zaten. Curved monitörlerde görüntü yan taraflarda bozuluyor. Tam bozulma denemez fakat ben ve de bir çok kişi bunu sevmiyoruz. Tabi seveni de çok. Sizin eğiliminizi bilmediğim için kendime göre cevap verdim.
Bende ömrüm de hiç curved kullanmadım. İlk defa kullanıcam ama bilmiyorum kafam karışık, ikisinin bir karşılaştırma videosu olsa güzel olur aslında fikir verir insana.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı