Kardeş @habib gürkan değerleri yazmış input lagı bile sen ne demeye çalışıyon ve normadeki ms de yazmış.İnternetin iyi de olsa kötü de olsa MS değeri olur oyun ekranında gördüğünüz PUGB veya LOL deki MS ise bu sadece senin bilgisayarın ve x sunucusu arasındaki gecikmedir. Gerçek monitör MS'i input laf testi ile öğrenilir.
Yazdıklarımı tekrar oku anlarsın ben ms yazılım ile değerler ve donanımsal input lag değerlerini alanlarında değerlerini yazdım.İnternetin iyi de olsa kötü de olsa MS değeri olur oyun ekranında gördüğünüz PUGB veya LOL deki MS ise bu sadece senin bilgisayarın ve x sunucusu arasındaki gecikmedir. Gerçek monitör MS'i input laf testi ile öğrenilir.
Ben aoc 24g2u kullanıyorum türkçe menü var ve ms degeri 1 ms degil bende en düşük pubg lite da 3.9 ms gördüm ama ortalama 4-5.7 ms arası veriyor 3a oyunlar ve pubg de çok guzel gözüküyor film olarak çoğu sitede ve youtubeda gorüntü 1080p yapsam bile güzel degil ama netflix de görüntü efsane güzel gözüküyor
@19hsyn96 eğer yukarıdaki postu okursan neden yanlış anladığımı anlarsın. ben server ve PC arası MS değeri sandım. Evet sonradan baktım Panda panelin değerine ve harbiden 7.5 MS bu kadar hızlı bir IPS panelmiş fakat bu tam IPS bir panel değil galiba.Kardeş @habib gürkan değerleri yazmış input lagı bile sen ne demeye çalışıyon ve normadeki ms de yazmış.
Ve panda panal üreticisi 7.5 ms geçikme var yazmış ve internette test yapanlarda 4-5 ms arası diye gösteriyorlar
Bunda anlamayacak ne var
Bende tek o posta baksam dedigin gibi belki anlarım ama genel bütün mesajlarına bakınca anlarsın zaten. Tam ips panel monitör ama gerçek 1ms ve cd değerleri 300 olsaydı daha iyi olurdu ama o zamanda F/P ürünü olmaktan çıkardı.panel üreticisi 7.5 ms yazmış ama internette test edenler 3.7 ile 5.4 arası değerler almışlar ips için çok iyi değerler bence fiyatına göre@19hsyn96 eğer yukarıdaki postu okursan neden yanlış anladığımı anlarsın. ben server ve PC arası MS değeri sandım. Evet sonradan baktım Panda panelin değerine ve harbiden 7.5 MS bu kadar hızlı bir IPS panelmiş fakat bu tam IPS bir panel değil galiba.
Black friday indirimlerine yetişemedim ya. Parasız düdük çalamıyoruz sonuçta. MS programlarını bu konu altında paylaşırsan çok sevinirim. Bizim de test etme imkanımız olur. 24G2U modelini de XG2405 modelini de test etmeden almam zaten. 60HZ 2MS IPS monitör kullanıyordum ben. Kendisinde tam olarak sorun ne bilmiyorum ama emekliye ayrıldı işte. 7.5 MS değerini nasıl 1 MS düşürmüşler hayret ettim. Testlerde 3.5 ile 5 MS arası demişsiniz testleri buraya da bırakabilirseniz bu panele sahip monitörler için çok mutlu olurum.Link
Verdigim linkten panel üreticisinin 7.5 ms yazdiğını görürsün ve ms degerlerini veren programlar mevcut dp kablosu çıkıyor ve öyle kullanıyorum dp 144hz veriyor hdmi vermiyor. Bende ghosting çok çok az var ondan beni sorun etmiyor.input lag yazilimsal olarak anlaşılmiyor ama testlerde 3.79 yazıyorlar.(bazı yerlerde 5ms de yazan var)
Birde ölü pikselli çok çıkıyor ama çıkmayanda çok fazla bende ölü piksel çıkmadı. Keşke black friday alsaydın 999 tl satıldı
Ben eskiden 60 hz monitör kullanıyordum buna geçtim fazla fark hissetmedim ama oyunlarda normalden fazla adam vurmaya başladım. Zula cs pubg gibi
Input lag çok az olsun istiyorsan zaten tn panel alman lazım ips input lag yok gibi az ghosting yok ve gercek 1ms istiyorsan fiyat zaten çok pahalı oluyor o yüzden tam F/P ürünü bu hemde o kadar iyi olmasada hoparlör mevcut monitörde
Yani anlayacağın test ettim onayladım
Benim hoparlör ihtiyacım yok ya. Ses sistemim ve kulaklığım var. Televizyonda bile hoparlör kullanıyorum.@Okanesma @habib gürkan her dediğine katılıyorum. Bencede tam f/p ürünü ve hoparlör gene çok idare eder.
Ghosting ve lag değerlerini alırken direkt olarak test ettirmeyi planlıyorum. Görmeden almak istemiyorum işi şansa bırakamam tek atımlık kurşun var çünkü.@Okanesma Birde bu monitörde çok ghosting olanlarda var. Benim gibi çok çok az olanlarda var.
7.5 MS değerini iki marka da nasıl düşürmüş ne kadar başarılılar bakmak lazım. Hem bu 7.5 MS değeri G2G yani griden griye gecikme süresi. Firmaların ikisi de 1 MS ama MPRT değeri diyor. G2G değerinin 5 MS üzerine çıkmadığı sürece gayet kullanılır.24G2U ile XG2405 aynı paneli kullanıyor arkadaşlar. Marka ve stand farklı sadece, aynı monitörler. 24G2U neyse XG2405 de o yani, inceleme beklemenize gerek yok. Ghosting olan bir panel kesinlikle değil. Ms değerlerine de fazla takılmayın. 1 Ms diye pazarlanan TN paneller bile ortalaması alındığında 3-4-5 Ms çıkıyor. Durum böyleyken gidip de TN panel almayın zaten.
Reis bu monitörü almak yerine IPS panel almak daha mantıklı. Çünkü VA paneller IPS ve TN panellerden bile çöp durumdaTavsiyem budur. Çünkü sen oyun, film seven birisin. Uzun süre oturacaksan gözlerinde ağrı,kızarıklık, odaklanma kaybı, baş dönmesi yapabilir. Mavi ışık filtresi ve renk titreşimleri en aza indiren bu panele bir bak derim. Fiyatı az daha artır pişman olmazsın. Bende şu anda 60 herz IPS vx2476 smhd var çok rahat ama keşke 144 herz olsaydı.
Siz biraz deneyimlerinizi açıklar mısınız? Monitörü nerden aldınız sonrasında nasıl deneyimler yaşadınız bunları da paylaşırsanız hem fikir oluşur kafamızda. Ben ve benim gibi tek atımlık kurşunu olan insanlar ki neredeyse herkesOyun içi MS internetin ile alakalı bu arada.
AOC 24g2u kullanıyorum efsane bence.
Yarın tabii ki rahatsız ederim reis. Baş tacısın.evet oynadım çok olmasa da. o monitör de iyisi denk gelirse iyidir, dediğin gibi kutudan çıktığı gibi kullanmak zor çünkü renk ayarı falan yapman gerekir ki kalibrasyon cihazsız anca başına dert oluyor zaten tn panellerde odaklanan nokta bu değil. ama şu anki fiyatı aşırı fazla. 1000 tl olsa tamam iyi derdim ama xg2401 ile 24/27g2u arasında oyun açısından keşke tn panel alsaydım dedirtecek kadar fark yok önerdiğim aoc monitörlerde ise kutudan çıktığı gibi neredeyse mükemmel. bir arkadaş va panel c24/27g1 önermiş sanırım ne dediğini bilmiyor veya yanyana bakmadı bunlara hiç ya da benim denediğim c24g1 bozuktu lakin rezalet bir ghosting sorunu var va olduğu için onu tavsiye etmem. dediğim gibi sırf oyun için olsa belki tn panel tercih edilir ama fark gerçekten kapanmış durumda. forumda fikir almak yerine incelemelere göz gezdirirsen cihazlarla test ediyorlar kendin bir sonuca varırsın. Son olarak diyeceğim şudur ki ips alırsam oyun oynarken mutsuz olur muyum diye düşünüyorsan düşünme geçmişte kaldı o dönem.
hislerini anlıyorum özel olarak soracakların varsa beklerim cevaplarım hiç sorun değil. discord
HighHopes#3989
Olanları duydum evet. Sıkıntı yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun. Umarım mağdur olmamışlardır.Uyarmaya geldim. 24g2u da stok sorunu vardı İtopya dışında satan da yoktu hala alacaksanız kesinlikle İtopya dan almayın. Alacaksanız da imkanınız varsa gidip orada test ettirip alın. Üzülme ihtimaliniz çok yüksek çünkü.
Aralarında çok fazla fark var. Örneğin birisi kavisli bir model öteki düz. Birisi VA panele sahip diğeri IPS. VA panelleri tavsiye etmiyorum ben araştırdığım kadarıyla memnuniyet yaşayan insanların hepsi televizyon izliyormuş gibi kullanıyorlar. Oyun oynuyorsanız her zaman TN panel diyen arkadaşları da artık pek dinlemiyorum çünkü sadece FPS için geçerli olmaya başladı ki artık IPS paneller 5-7 MS vermeye başladıysa çok uzun zamana kalmadan TN panellere yetişir hatta 1 MS altına bile düşerler.Bunların arasındaki fark sadece ekran büyüklüğü mü?
AOC 23.8" 24G2U 144Hz 1ms 2xHDMI DP IPS FHD Freesync Gaming Monitör | ITOPYA
AOC 23.8" 24G2U 144Hz 1ms 2xHDMI DP IPS FHD Freesync Gaming Monitör En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile 24G2U ITOPYA'da.www.itopya.com
AOC C27G1 27" 144Hz 1ms FreeSync Flicker-Free VA WLED Full HD 1800R Curved Gaming Monitör - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
YouTube da UFO testi var. 24g2u ile çok farklı olacağını sanmıyorum XG2405 şöyle bir artısı var sharpness kesinlik ayarı mevcut. Yorumlarını bekliyoruz.Sırf test edebilmek için 24G2U modeli yerine XG2405 modelini alacağım. Bakalım neler olacak sonuçları size söyleyeceğim buradan.
Bu da XG2405 monitörünün değerleri. GTG süresi de 1 MS diyor. GTG OD nedir tam olarak anlayamadım OD ne oluyor? MPRT 1 MS. GTG 1 MS. GTG OD 1.87 MS.
Link bırakabilir misiniz? Göremedim deYouTube da UFO testi var. 24g2u ile çok farklı olacağını sanmıyorum XG2405 şöyle bir artısı var sharpness kesinlik ayarı mevcut. Yorumlarını bekliyoruz.