Semihcan özdemir
Kilopat
Daha fazla
FPS ve diğer modlarda bende de oluyordu standartta düzelmişti.
İlk oyuncu monitörüm ASUS VP249QGR modeliydi. Hiçbir ayar yapmadan en default haliyle geldiğinde dahi renk değerleri daha doğruydu. Elbette AOC 24G42E gibi baskın ve patlayan kırmızı, yeşil, mavi tonları yoktu ama bu sarıya kayan beyaz olayıyla hiç karşılaşmamıştım. Monitörü alan arkadaşlar sarımsı tonu görünce sürprize uğramasın diye yazdım ben de zaten.
Evet standartta kullanıyorum YouTube'da özellikle siyah kliplerde oluyor bu.Eki Görüntüle 2599862
Renkleri ayarlamak için beyaz tam ekran açın.Ben bu renk ayarlama işlerini tam ayarlayamıyorum internet sitesi var mı ?
Evet standartta kullanıyorum YouTube'da özellikle siyah kliplerde oluyor bu.Eki Görüntüle 2599862
Kör olma garantili ayarlar.
Her monitörün renk sıcaklığı farklı oluyor işte hocam. Dediğiniz ASUS modeli bulamadım ama bir monitör 6500'den yüksek ise mavimsi, 6500'den düşük ise kırmızımsı tonlara yatkın oluyor.İlk oyuncu monitörüm ASUS VP249QGR modeliydi. Hiçbir ayar yapmadan en default haliyle geldiğinde dahi renk değerleri daha doğruydu. Elbette AOC 24G42E gibi baskın ve patlayan kırmızı, yeşil, mavi tonları yoktu ama bu sarıya kayan beyaz olayıyla hiç karşılaşmamıştım. Monitörü alan arkadaşlar sarımsı tonu görünce sürprize uğramasın diye yazdım ben de zaten.
Modlar arasında değişim ile düzeliyor anca ama hangi mod düzeltiyor bir fikrim yok. Standart için sorun yaşamıyordum şahsen.Peki özellikle YouTube'da yaşanan color banding sorunu için ne yapabiliriz?
Radeon Software'in bu konuda güzelliği var. Ben şu an 6500'de tutuyorum iki monitörü de ve iyi sonuç alıyorum. Meraklıları AMD kart kullanıyorsa bu yönteme başvurabilir.Her monitörün renk sıcaklığı farklı oluyor işte hocam. Dediğiniz ASUS modeli bulamadım ama bir monitör 6500'den yüksek ise mavimsi, 6500'den düşük ise kırmızımsı tonlara yatkın oluyor.
Benim R24e'de 7000 çıkıyordu, oyüzden mavimsi duruyordu.
AOC ise 6400 çıkıyor mesela. Demekki sizin ASUS'ta 6600 gibi bir değerdi.
Modlar arasında değişim ile düzeliyor anca ama hangi mod düzeltiyor bir fikrim yok. Standart için sorun yaşamıyordum şahsen.
Her monitörün renk sıcaklığı farklı oluyor işte hocam. Dediğiniz ASUS modeli bulamadım ama bir monitör 6500'den yüksek ise mavimsi, 6500'den düşük ise kırmızımsı tonlara yatkın oluyor.
Benim R24E'de 7000 çıkıyordu, o yüzden mavimsi duruyordu.
AOC ise 6400 çıkıyor mesela. Demek ki sizin ASUS'ta 6600 gibi bir değerdi.
Modlar arasında değişim ile düzeliyor anca ama hangi mod düzeltiyor bir fikrim yok. Standart için sorun yaşamıyordum şahsen.
FPS/RTS/FİLM gibi modlar arasında geçiş kısmına bakın, o tarafta ki ayarlar düzeltiyordu.Az önce Netflix'te de denedim sRGB modundayım fakat siyahlar da color banding oluyor çok rahatsız edici geliyor bana bunu engellememin başka bir yolu yok mu?
FPS/RTS/FİLM gibi modlar arasında geçiş kısmına bakın, o tarafta ki ayarlar düzeltiyordu.