AOC 24G42E ekran ayarları nasıl olmalı?

Makaleler
1
Daha fazla  
Bugün ekranım geldi. Ghosting, ölü piksel testi yaptım, çok şükür bir sorun çıkmadı. Sadece ekranın en sağ üstünde ve sol üstünde çerçevede noktalar olduğunu gördüm, araştırdığımda herhangi bir sorun olmadığını anladım. AOC ekran ayarlarına baktığımda birçok ekran için ayar gördüm. Bunların hangilerini ne yapmam lazım acaba? Mesela Gaming Mod var, burada standart, FPS, RTS, Racing gibi ayarlar var, bunlardan hangisini seçmem gerekiyor ya da ekstradan ekran için yapmam gereken bir ayar var mıdır acaba?

Hocam Ben Oyun HDR Profili açıyorum oyun oynarken alttaki düğmelerle, çıktığımdada kapatıyorum. bide mavi ışık filtresini açıyorum oyun harici işlerde gözüm yorulmasın diye. o kadar detaylı ayarlara girişmedim ben. yazılımının türkçe çevirisi anlaşılır seviyede değil zaten.

Tepki süresini ''daha hızlı'' olarak ayarlayın.

Renk ayarlarını kendiniz ayarlamalısınız. Her monitörün ayarı kendine özel oluyor çünkü.

Tepki süresini ''daha hızlı'' olarak ayarlayın.

Renk ayarlarını kendiniz ayarlamalısınız. Her monitörün ayarı kendine özel oluyor çünkü.
Tepki süresini ''daha hızlı'' olarak ayarladığımızda yırtılma vb. olurmu?

Hocam sitelerde vs aşağı doğru kaydırdığımda yırtılma meydana geliyor bunun sebebi nedir nasıl çözebilirim?

Sitede neden yırtılıyor bilmiyorum ama örneğin arka planda çalışan uygulamalar ghosting testinde Stutter'a sebep olabiliyor. Bu yüzden sorunun kaynağı birçok şey olabilir. Ekran kartından kaynaklıda sorun yaşıyor olabilirsin. Windows'tan kaynaklı da olabilir. Monitörden olup olmadığını anlamak için başka bir monitör denemen lazım.

Sitede neden yırtılıyor bilmiyorum ama örneğin arka planda çalışan uygulamalar ghosting testinde Stutter'a sebep olabiliyor. Bu yüzden sorunun kaynağı birçok şey olabilir. Ekran kartından kaynaklıda sorun yaşıyor olabilirsin. Windows'tan kaynaklı da olabilir. Monitörden olup olmadığını anlamak için başka bir monitör denemen lazım.
Hocam daha dün eski ekranımda herhangi bir yırtılma yoktu. Bugün yeni gelen ekranı taktığımda sabahta böyle yırtılamalar yaşadığımı hatırlamıyorum. Valorantta aşırı bir fps düşüşü yaşadığım için ayarlar yaptım Nvidia dan olsun windowstan olsun. Onda sonra bu yırtılmalar olmaya başladı. Bazen oluyor bazen olmuyor ve video kaydında gözükmüyor. Nvidia denetim masasından yaptığım ayarlardan dolayı mı acaba dedim ayarları eski haline döndürüp yeniden başlattım bi 10-15 saniye olmadı sonrasında olmaya başladı. Ekrandan mı ayarlardan mı anlayamadım. HDMI kablo da var ancak DP varken kullanmak istemiyorum. Ekran kartım RTX 4060 DP desteklerken HDMI kullanmak istemiyorum açıkçası

@bluerr Hocam galiba çözümü buldum Chrome donanım hızlandırma kapalıymış ve bundan dolayı yırtılma olabiliyormuş. Açınca Chrome hem hızlandı hem de o yırtılma olayı ortadan kalktı. Bir an ekrandan dolayı olduğu için çok korktum ancak ondan değil Chrome'dan alakalı bir durummuş. Sadece şuan sitede aşağı doğru inerken harfler siyahlaşıyor ghosting gibi onun sebebini anlayamadım. Ufo ghosting testi yaptım yine de tekrardan ghosting olmadığına eminim ancak yine de o şekil bir siyahlaşma oluyor sebebini anlayamadım ama yırtılmaları vs düzelttim gibi şuan herhangi bir yırtılma olmuyor.

Son düzenleme:
@bluerr Hocam galiba çözümü buldum Chrome donanım hızlandırma kapalıymış ve bundan dolayı yırtılma olabiliyormuş. Açınca Chrome hem hızlandı hem de o yırtılma olayı ortadan kalktı. Bir an ekrandan dolayı olduğu için çok korktum ancak ondan değil Chrome'dan alakalı bir durummuş. Sadece şuan sitede aşağı doğru inerken harfler siyahlaşıyor ghosting gibi onun sebebini anlayamadım. Ufo ghosting testi yaptım yine de tekrardan ghosting olmadığına eminim ancak yine de o şekil bir siyahlaşma oluyor sebebini anlayamadım ama yırtılmaları vs düzelttim gibi şuan herhangi bir yırtılma olmuyor.
Böyle bir şikayet duymadım bu modelde.

Şuna benziyorsa çoğu zaman va panelde olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Koyu renklerde zorlandıkları için.

Black smearing ghosting testinde işaretlediğim kısımdan kaynaklı olan bir şey.
Desktop Screenshot 2025.08.08 - 16.23.15.57.png

Böyle bir şikayet duymadım bu modelde.

Şuna benziyorsa çoğu zaman va panelde olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Koyu renklerde zorlandıkları için.

Black smearing ghosting testinde işaretlediğim kısımdan kaynaklı olan bir şey.
Eki Görüntüle 2551822

Yok hocam ona benzeme değil her harf böyle siyahlaşıyor ancak çok sorun olmuyor hatta aksine hoşuma gitti gibi. Şükür yırtılmanın sebebi tarayıcıdan olduğunu buldum ve hallettim, ölü piksel yada ghosting tarzı bir sıkıntı yok ekranda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı