AOC 24G42e ekranı çok sarı

Fix3d

Megapat
Forumlardaki tavsiyeler üzerine bu model monitörü Monster Abra A5 18.2 laptopuma 1. monitör yapmak için satın aldım. HDR açıkken ekran renkleri çok tatmin etmedi. HDR kapatıp renk ayarı yaptım yine tatmin etmedi. En yakın görüntüyü HDR kapalıyken Renk Alanı sRGB'ye ayarlıyken yakaladım. Ekrandaki sarı rengi azaltıp siyahı daha siyah görmek için ne yapmam gerekiyor? DCR önerisinde bulunmanıza gerek yok çünkü sadece parlaklığı azaltıyor hissi veriyor.

(Sol Abra A5 18.2 - Sağ aoc 24G42E)
monitor.jpg

Ekleme: Ayrıca görüş açısı laptop a kıyasla daha düşük. Sağ-sol, yukarı-aşağı laptop ekranında daha canlıyken, 24G42E'de kararma oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
@bluerr @roxy1881 not olarak eklemeyi unuymuşum yaklaşık 4 yıldır Windows 10-11 in Gece görüş modunu sürekli açık olarak kullanıyorum. Fotoğrafın olduğu 2 ekranda da aynı anda gece görüşü açık. Sizin önerilerinizden sonra tam tersini yapmak aklıma geldi.

1760006614950.png

Windows ayarlarını geçersiz kılmak için 'Referans modunu geçersiz kıl' seçeneğini açtım. HDR kapalı, Renk Alanı modu sRGB, kırmızı ve yeşil 50 iken maviyi manuel değiştirerek Windows ayarlarından bağımsız rengi ayarlıyorum. Cevaplar için teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı