AOC 24GU2 vs ASUS TUF VG24VQ

Asus olan modeli bir arkadaşım kullanıyor ve FreeSync açınca flicker yapıyor. 24G2U öneririm.

24G2U kullanan arkadaşım da FreeSync açınca titreme oldugu söylemişti. Ama ondan başka kimseden duymadım. Belki arkadaşım başka bir şey demeye çalıştı bilmiyorum. Çünkü 24G2U'da FreeSync açınca titreme olacagını pek sanmıyorum.

24G2U kullanan arkadaşım da FreeSync açınca titreme oldugu söylemişti. Ama ondan başka kimseden duymadım. Belki arkadaşım başka bir şey demeye çalıştı bilmiyorum. Çünkü 24G2U'da FreeSync açınca titreme olacagını pek sanmıyorum.
O monitörü kullanan çok kişi var ama daha öyle bir şey duymadım. Ama Asus olan modelde bu sorunu çokca kez yaşayanları(biri de arkadaşım) gördüm.

IPS panel olmasından dolayı gözü yoruyormuş. Ben uzun saatler geçiriyorum pc başında, bundan dolayı gözümü yormaması lazım. Mavi ekran filtresi ne kadar işlevsel ? FPS oyunu oynuyor isen VALORANT v.b ghosting sorunu yaşıyor musun ? Oynarken canlı renkler odaklanmana engel oluyor mu ?
Işık sızması var mı ? Var ise ne kadar ?
Şu sıralar gerek tez yazmamdan dolayı bende uzun saatler geçirmeye başladım. Benim gözümü yormadı. Mavi ekran filtresini deneme ihtiyacı duymadım. Yalnız parlaklığı bana fazla geldi diyebilirim. Gündüzleri %20, geceleri ise %5 parlaklık ayarında kullanıyorum. Monitör içerisinde dahili hoparlör mevcut fakat çokta iyi diyemem ama benim işimi görüyor. FPS oyunlarından CS:GO oynuyorum ve ghosting sorunu yaşamadım. Açıkçası ilk 144 Hz monitör deneyimim olmasından dolayı da özellikle CS:GO'da oynayışım baya değişti diyebilirim. Canlı renkler odaklanmama engel olmadı. Monitör ayarlarında birçok renk ayarı mevcut oyuncu modu gibi. Işık sızması testi yaptım fakat gözümle herhangi bir problem görmezken telefon ile çekince sanki baya bir ışık sızması varmış gibi gözüküyor. Yani özellikle internetteki ışık sızması fotoğraflarına daha dikkatli bakmak gerekli.

Şu sıralar gerek tez yazmamdan dolayı bende uzun saatler geçirmeye başladım. Benim gözümü yormadı. Mavi ekran filtresini deneme ihtiyacı duymadım. Yalnız parlaklığı bana fazla geldi diyebilirim. Gündüzleri %20, geceleri ise %5 parlaklık ayarında kullanıyorum. Monitör içerisinde dahili hoparlör mevcut fakat çokta iyi diyemem ama benim işimi görüyor. FPS oyunlarından CS:GO oynuyorum ve ghosting sorunu yaşamadım. Açıkçası ilk 144 Hz monitör deneyimim olmasından dolayı da özellikle CS:GO'da oynayışım baya değişti diyebilirim. Canlı renkler odaklanmama engel olmadı. Monitör ayarlarında birçok renk ayarı mevcut oyuncu modu gibi. Işık sızması testi yaptım fakat gözümle herhangi bir problem görmezken telefon ile çekince sanki baya bir ışık sızması varmış gibi gözüküyor. Yani özellikle internetteki ışık sızması fotoğraflarına daha dikkatli bakmak gerekli.
Sipariş verdim hadi hayırlısı. Görüşlerini bildiren herkese teşekkür ederim.
ben aoc un aynı modelini kollanıyorım 6 aydır gayet memnunum ama kendi menüsü biraz karışık
Kendi yazılımı var diye gördüm. PC'den rahatlıkla ayarlanabiliyor.

AOC olanı kullanıyorum, sabahtan akşama kadae bir şeyler izlerim benim gözümü yorduğunu düşünmüyorum, bence renkler gayet tatminkar. Pivotu harika bence çok işlevsel 3 yönde haraket edebiliyor ama ayakları büyük bence, masa küçükse sorun olabilir. IPS, VA panele göre daha canlı ama siyah sahnelerde VA daha iyi ama bence renkler daha önemli. Renklerin canlılığı oyunlarda rahatsız ediyor mu demişsin bunu tam anlayamadım çünkü renklerini ayarlayabilirsin soluk, canlı vb.

kendi yazılımı sıkıntı çıkarabiliyo kendi toşlarından ayarlamak daha iyi
Yazılımı kullanıyorum sorun yaşamadım.
Işık sızması değil büyük ihtimalle, şu videoda 4. dakikadan itabaren izledikten sonra test edebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı