AOC 27'' iPS 3D monitör parlaklığı nasıl ?

Harun Kafkas

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

27'' ips 3d monitörleri 2-3 gündür inceliyorum. Şu ürünü almayı düşünüyorum.
27" D2769Vh 3D IPS LED MONİTÖR - Vatan Bilgisayar

Kafamda 1-2 soru işareti kaldı:
1- Parlaklık meselesi. Gün ışığında ve gece oda ışığı ortamında bu parlaklık çok belirgin olur mu, rahatsız eder mi?
2- İzleme mesafesi 1,50 metreden oyun ve film için sıkıntı yapar mı, pikseller göze batar mı?

Parlak ekranlı ips kullanan ve/veya bu ürünü kullanan arkadaşlarla birlikte @Recep Baltaş 'ın yorumlarını bekliyorum lütfen.

Not: multiplayer olmasa da single oyun oynamayı ve film izlemeyi düşünüyorum.

Bende bunun 23 inç olanı var koltuğa oturup pes oynayabiliyorum mesela :D çok kullanışlı parlaklık falan zaten ayarlayabiliyosun aklında soru işareti kalmasın dvi ve d-sub çıkışları var bide sen 27 inç almayı düşünüyorsun gözünü kırpmadan almanı tavsiye ederim :)

- Film izlerken oyun falan oynarken her açıdan çok rahat görülebiliyor..

Teşekkür ederim @Recep Baltaş. Şu aşağıdaki videoyu buldum hocam.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çekim yapan arkadaş gün ışığı ortamında ekranda görünüyor. Bu bana sanki bir hata gibi geldi? Rahatsızlık verecekmiş gibi duruyor. Bir de ghosting olayı ile ilgili yorumumuzu bekliyorum lütfen. Ve bir de son olarak; oyun ve filmde yeterli olur mu, bu monitörü almamı tavsiye eder misiniz? Aradığım özellikler: görüntü kalitesi, 3d ve 27''.

Bende bunun 23 inç olanı var koltuğa oturup pes oynayabiliyorum mesela :D çok kullanışlı parlaklık falan zaten ayarlayabiliyosun aklında soru işareti kalmasın dvi ve d-sub çıkışları var bide sen 27 inç almayı düşünüyorsun gözünü kırpmadan almanı tavsiye ederim :)

- Film izlerken oyun falan oynarken her açıdan çok rahat görülebiliyor..

Kullanan birini bulmak sevindirici. Peki şu ayna gibi yansıma ve ghosting olayı var mı @berkaybaykara?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayir zaten ekran crt monitorler gibi degil hani cam degil telefonlara mat jelatin aliriz ya yansitmaz onun gibi ama bir cok fonksiyonu var ben cok memnunum her acidan cok rahat gorebiliyorum hemde yansima veya piksel gorme gibi bi sıkıntım da yok alirsan gule gule kullan :D

Hocam o IPS olması ile ilgili değil, Glare yani parlak ekran olmasıyla ilgili. Oysa ki sizin sorduğunuz D2769Vh modeli mat bir ekrana sahip. Dell monitör videosunu ne amaçla koyduğunuzu anlamadım bu manada.

Dell'i parlaklığa örnek olması bakımından koydum. Ben tüm Ips'lerde bu parlaklık oluyor zannediyordum.
İçerik bakımından ne tür linkler yasak bilmiyorum ama, şu adresteki incelemede de parlaklık görünüyor:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Özellikle 00:56 - 1:02 arasında bariz belli.

Bu videodaki monitör benim almaya niyetli olduğum monitör bunda dell'deki kadar olmasa da parlaklık(yansıma) var. Bu acaba ortamın fazla ışıklı olmasından mı kaynaklanıyor?

Bu çekimle ilgili olabilir. Bende hiç böyle bi durum olmuyo. Birkaç defa rastgelmişti ekrana led ışık tutmuştum onda bile yansıtma falan olmadı ışığı yedi ekran yani yansıtmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı