AOC 2K 24.5 300Hz vs MSI 300Hz 0.5ms 1080p

Teşekkür ederim, sizdeki monitör Samsung OLED idi değil mi hocam?

Bendeki Dell AW2725DF. Samsung kullanmıyorum. Fotoğrafı forumda OLED Samsung kullanan arkadaşların birinden aldım.
AW2725DF:

IMG_2939.jpeg

IMG_3085.jpeg

Osd menüsünden renk modlarını dene. Parlaklığı zevkinize göre ayarlayın. Biraz ayarları kurcalayın yani. Tepki süresi ayarını fastest yapın. Extreme yapmayın.
Bu arada ben tepki süresini çok hızlı yaptığım zaman FIFA'da arkada adamlar koşarken arkasında iz beliriyordu çok rahatsız etti.

Hocam gelen kutunun içerisinden garanti kardı gibi bir şey çıktı mı? Bende çıkmadı da.
Hocam AOC kartları vardı ben de göremedim.

Bazı 1080p kullanıcıları 1440p çözünürlüğe geçtiğinde arada çok fark olmadığını ve bu kadar masrafa deyip değmediğini düşünür. Bu biraz da diğer bazı oyuncuların 2K çözünürlüğü gereğinden fazla övmesinden dolayı beklentinin yükselmesiyle alakalı ve günün sonunda 1080p'nin kötü bir çözünürlük olmamasıyla da alakalı.

Fakat, burada bulanık ve küçük dediğiniz şeylerin olmaması lazım. Monitöre ayar çekmişsinizdir. Ölçek ve düzen ayarlarını da yapmışsanız ve hala memnun değilseniz iade etmek mantıklı karar tabi.
AOC'un 24" 2K monitörü ile 1080p monitörü arasında 3.500 lira gibi bir fark var, sizce değer mi? RTX 4070M ekran kartım var, sıkıntı çeker miyim 2K'da

AOC'un 24" 2K monitörü ile 1080p monitörü arasında 3.500 lira gibi bir fark var, sizce değer mi? RTX 4070M ekran kartım var, sıkıntı çeker miyim 2K'da
Bence değer. 2k'nın 27' ve üzerinde fark yaratır denmesine veya 24' 2k olmaz diyenlere ben katılmıyorum. 4070M de sorun çıkarmaz bence.

Ben Samsung'un 23.8" 1440p monitörünü kullanıyorum. Bu oranda TR'de 2-3 model var ve en iyi monitör AOC.

Tek eksi fiyatı 13 bin ve taksit yok. Bence sizde arkadaş gibi deneyin mutlaka ayar çekin beğenmezseniz iade edin.

Bu arada ben tepki süresini çok hızlı yaptığım zaman FIFA'da arkada adamlar koşarken arkasında iz beliriyordu çok rahatsız etti.

Çok normal. ASUS, MSI, Lenovo, Dell, Gigabyte, Samsung vs fark etmez herhangi bir monitör alıp OverDrive ayarını gereğinden yüksek tutarsanız overshoot olur. Bunun AOC ile alakası yok. 100 farklı monitör alsanız 99'u böyle oluyor zaten.

Çok normal. ASUS, MSI, Lenovo, Dell, Gigabyte, Samsung vs fark etmez herhangi bir monitör alıp OverDrive ayarını gereğinden yüksek tutarsanız overshoot olur. Bunun AOC ile alakası yok. 100 farklı monitör alsanız 99'u böyle oluyor zaten.
Hocam MSI var bende MAG 251RX fastest ve hiç sorun yaşamadım.

Hocam MSI var bende MAG 251RX fastest ve hiç sorun yaşamadım.

Sorun yaşayıp yaşamadığınızı fark etmemiş olabilirsiniz. UFO testini açıp Fast ve fastest modları arasında geçiş yapın. MSI da fastest modu genelde overshoot sorununa sebep oluyor. Sorun yaşamaktan kastım PC donar vs değil. Hareket ederken beyaz bir hare çıkar. Tersine ghosting diyoruz buna. İlla 240Hz de olacak diye de bir şey yok.
Mesela sizin modelde 144Hz de faster modunda kullanırsanız overshoot oluyor.

IMG_3686.png

240Hz de ise minimal düzeyde.

IMG_3687.png

G274QPX, g274qpf qd, mag274qrf qd, G244F E2 veya G255PF E2 mesela.

IMG_3689.png

IMG_3692.jpeg

IMG_3691.jpeg

IMG_3693.png

IMG_3694.png

Modelden modele göre sonuç değişiyor. Msi monitörlerin çoğunda bu sorun var. Yani bunun normal olduğunu bilin yeterli. Umarım demek istediğim anlaşılmıştır.

Son düzenleme:
Sorun yaşayıp yaşamadığınızı fark etmemiş olabilirsiniz. UFO testini açıp Fast ve fastest modları arasında geçiş yapın. MSI da fastest modu genelde overshoot sorununa sebep oluyor. Sorun yaşamaktan kastım PC donar vs değil. Hareket ederken beyaz bir hare çıkar. Tersine ghosting diyoruz buna. İlla 240Hz de olacak diye de bir şey yok.
Mesela sizin modelde 144Hz de faster modunda kullanırsanız overshoot oluyor.

Eki Görüntüle 2539859

240Hz de ise minimal düzeyde.

Eki Görüntüle 2539861

G274QPX, G244F E2 veya G255PF E2 mesela.

Eki Görüntüle 2539862

Eki Görüntüle 2539863

Eki Görüntüle 2539864

Modelden modele göre sonuç değişiyor. Msi monitörlerin çoğunda bu sorun var. Yani bunun normal olduğunu bilin yeterli. Umarım demek istediğim anlaşılmıştır.
Hocam öyleyse benim AOC'da display port ile 300hz'e çıksam fastest'da overshoot düzelir, değil mi ?

Hocam öyleyse benim AOC'da display port ile 300hz'e çıksam fastest'da overshoot düzelir, değil mi ?
Overshoot oluyorsa bir düşük kademede kullanmalısınız, yine oluyorsa bir tane daha düşürün. Monitör üreticileri bunu bir seçenek olarak koyuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı