i3 12100F için Dark Freezer X94 yeterli olur mu?

• Konuyu başlatan Seekio
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 63

Seekio

Decapat
Daha fazla  
RAM
GOODRAM 8GB IRDM X 3200MHz 2 adet
Ekran kartı
RTX 3060 ti
Anakart
Gigabayte H610M H DDR4
İşlemci
12th gen intel core i3-12100f 3.30 GHz
İşlemcim i3-12100F. Oyundayken işlemci 70+ derecelere çıkınca fan 3000 RPM'e vuruyor ve kasa rahatsız edici bir şekilde uçak gibi ses çıkarıyor. Galiba soğutucu yetersiz, yani en azından ChatGPT öyle söyledi. Kasam Rampage X-Force 3X RGB, önde 2, arkada 1 tane fan var ve işlemcimin üzerinde normal kutuda gelen stok soğutucu var. Onun yerine Dark Freezer X94 soğutucu almayı düşünüyorum. Fiyatı o kadar da pahalı olmadığı için denemek istedim. Doğrusunu mu yapıyorum sizce? Yapay zekâya pek güvenemedim ama mantıklı bence. Bu arada termal macun 1-2 senelik.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Seekio X94 adı altında farklı birkaç model gördüm. Uyumluluk için alacağınız ürünün açıklamasında Intel 12., 13. ve 14. işlemcilerin soket tipi olan "LGA 1700" ibaresi bulunmasına dikkat edin (X94 2025 Edition gibi). İlgili modelin arka plakasından şikayetçi olan bir kullanıcının videosunu gördüm.

Bütçeyi artırabilirseniz Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2 gibi modellere bakabilir veya ilerleyen günlerde daha güçlü bir 14. nesil işlemciye geçmeyi düşünürseniz daha güçlü bir soğutucu olan Thermalright Peerless Assassin 120 SE gibi bir soğutucu şu anlık ihtiyacınız olmasa da satın almayı düşünebilirsiniz.

Ben de aynı anakartı ve aynı işlemciyi kutudan çıkan soğutucu ile kullanıyorum, hazır kış mevsimindeyken BIOS'tan CPU Fan'ı sesiz modda kullandığım için bir sorun hissetmiyorum ancak şahsen alacak olsam, bu modelde ihtiyaç olmasa da, imkan varsa Peerless Assassin 120 SE alırdım. Böylelikle ileride kullanacağım işlemci için de hazırlık olmuş olurdu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı