Çözüldü AOC 75 Hz monitör 75 Hz olmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

eclxpse

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
FX8300-8GB RAM-GTX650TI
AOC G2260VWQ6 monitör aldım taktım çalıştırdım fakat Hz seçeneklerin de 75 Hz yok sorun nedir?

Çözüm
amd kullanıcısıyım.
driver silip yüklesem hallolur mu acaba ?
ekran kartı driver
AMD Software uygulamasına girip sağ üstte ayarlar bölümüne girin. Ekran sekmesini açın ve sağ alt kısımdaki Özel Çözünürlükler butonu yanındaki Yeni Oluştur butonuna tıklayın. Çözünürlük 1920 x 1080 yazıp Hz değerini 75 olarak ayarlayın Oluştur'a tıklayın. İşlemlerden sonra masaüstü sağ tık görüntü ayarlarına girin, alt kısımda gelişmiş görüntü ayarlarına girin, Ekran 1 için görüntü bağdaştırıcısı özelliklerine girin, monitör sekmesinde ekran yenileme sıklığı seçeneklerinde 75 Hz var mı kontrol edin.
sadece bazı çözünürlüklerde olduğunu farkettim fakat onlar da düşük çözünürlükler
1080pde 75 hz kullanamayacak mıyım ? ayrıca amd freesync ozelligini de barındırıyor fakat radeon softwareda desteklenmiyor yazıyor
Hdmi mı dp dan mı bağladınız
hdmi ile bağladım elimde dp yok

Ekran kartı Nvidia ise Nvidia denetim masasına girin, çözünürlük değiştirme seçin, çözünürlük listesinin alt kısımlarında ikinci bir 1920 x 1080 çözünürlük varsa onu seçin. Sağ taraftan Hz değerini kontrol edin.

Ekran kartı Nvidia ise Nvidia denetim masasına girin, çözünürlük değiştirme seçin, çözünürlük listesinin alt kısımlarında ikinci bir 1920 x 1080 çözünürlük varsa onu seçin. Sağ taraftan Hz değerini kontrol edin.
amd kullanıcısıyım.
ekran kartı driver

amd kullanıcısıyım.
ekran kartı driver
AMD Software uygulamasına girip sağ üstte ayarlar bölümüne girin. Ekran sekmesini açın ve sağ alt kısımdaki Özel Çözünürlükler butonu yanındaki Yeni Oluştur butonuna tıklayın. Çözünürlük 1920 x 1080 yazıp Hz değerini 75 olarak ayarlayın Oluştur'a tıklayın. İşlemlerden sonra masaüstü sağ tık görüntü ayarlarına girin, alt kısımda gelişmiş görüntü ayarlarına girin, Ekran 1 için görüntü bağdaştırıcısı özelliklerine girin, monitör sekmesinde ekran yenileme sıklığı seçeneklerinde 75 Hz var mı kontrol edin.

Çözüm
AMD software uygulamasına girip sağ üstte ayarlar bölümüne girin. Ekran sekmesini açın ve sağ alt kısımdaki özel çözünürlükler butonu yanındaki yeni oluştur butonuna tıklayın. Çözünürlük 1920 X 1080 yazıp Hz değerini 75 olarak ayarlayın oluştur'a tıklayın. İşlemlerden sonra masaüstü sağ tık görüntü ayarlarına girin, alt kısımda gelişmiş görüntü ayarlarına girin, ekran 1 için görüntü bağdaştırıcısı özelliklerine girin, monitör sekmesinde ekran yenileme sıklığı seçeneklerinde 75 Hz var mı? Kontrol edin.

Demin ilk denedigimde oldu fakat bir şey denerken gitti şu an deniyorum ayni sekil olmuyor ne yapabilirim şu an.
GPU olceklendirmeyi kapattigimda halloldu ne alakaysa teşekkürler yardiminiz icin<3.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı