AOC C241G1 vs ViewSonic XG2401

treppen

Kilopat
Selam arkadaşlar, ben bu 2 monitör arasında çok kararsız kaldım hangisini almalıyım?

AOC C24G1 vs ViewSonic XG2401

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar, ben bu 2 monitör arasında çok kararsız kaldım hangisini almalıyım?

AOC C24G1 vs ViewSonic XG2401

Baktım şimdi de AOC marka olanı internette stokta bulamadım. Ayrıca AOC olan sadece FreeSync yazıyor yani AMD ekran kartınız varsa onu alabilirsiniz, Nvidia ise kartınız ViewSonic almalısınız.

Aslına bakarsanız hem FreeSync hem de G-Sync destekli ViewSonic alınması daha mantıklı diyebilirim. Bugünlerin yarını da var, ben sizin yerinizde olsam ViewSonic'i alırdım.

Tepki süreleri vs. hemen her şeyi aynı sadece AOC kavisli ekran, özel bir tercih sebebiyse tabi alınabilir...

Onun dışında Sync kısmını da belirttim.

Baktım şimdi de AOC marka olanı internette stokta bulamadım. Ayrıca AOC olan sadece FreeSync yazıyor yani AMD ekran kartınız varsa onu alabilirsiniz, Nvidia ise kartınız ViewSonic almalısınız.

Aslına bakarsanız hem FreeSync hem de G-Sync destekli ViewSonic alınması daha mantıklı diyebilirim. Bugünlerin yarını da var, ben sizin yerinizde olsam ViewSonic'i alırdım.

Tepki süreleri vs. hemen her şeyi aynı sadece AOC kavisli ekran, özel bir tercih sebebiyse tabi alınabilir...

Onun dışında Sync kısmını da belirttim.
FreeSync olan monitörlerde açılıyor G-Sync. AOC modelinde de açabilir.

Eğer sorunsuz G-Sync monitör gibi çalışıyorsa o zaman sorun değil ama ikisinin de desteği olduğunda belirtiliyor diye bildiğimden öyle yazdım.
Nvidia'nın kendi listesinde yok diye biliyorum, yok olduğunu varsayarak konuşuyorum tamamen satış taktiği o. HepsiBurada bile monitörleri öyle yazarak satmaya başladı listedeo lmadığı halde.

Viewsonic XG2401 kullanıyorum. Renk kalitesi vasat, diğer bütün özellikleri güzel. AOC olan VA panel kullanıyor. Eğer Curved ekran ile sorununuz yoksa, AOC alın; renk kalitesi daha iyi.

Birde Aklımda ASUS VG248QE var 1634 TL'ye buldum site güvenilir mi bilmiyorum eğer reklam yasak değil ise siteyi yazsam sıkıntı olur mu ?

Şaka yapıyor olmalısın. En iyi renk kalitesine sahip monitör bu kategöride viewsonic'dir
Çift monitör kullanıyorum. Diğer 10 yıllık Samsung IPS monitörüm ile karşılaştırınca vasat kalıyor. Klasik bir TN panel işte. Zaten satın alırken bunu biliyordum.

Çift monitör kullanıyorum. Diğer 10 yıllık Samsung IPS monitörüm ile karşılaştırınca vasat kalıyor. Klasik bir TN panel işte. Zaten satın alırken bunu biliyordum.
Hocam kullanım amacına bağlı TN paneller zaten oyun için tek bir açıdan bakacağımız için tasarlanmıştır. Sağdan soldan bakıp da karşılaştırırsan fark tabiki çok büyük olur. Benim olayım cs:go için hangisi daha iyidir diye soruyorum. Karanlığı aydınlatma (black equalizer), renk canlılığı 144hz olması düşük giriş gecikmesi 1MS mesela.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı