AOC C24G1 144 Hz hissiyatını vermiyor

2550 TL ikinci el almıştım 1-2 ay önce.

Çok üzücü, o monitörün UFO testleri bu forumda paylaşılmıştı ve Samsung'un 2800 TL fiyata 144 Hz hıza sahip VA paneline benzer bir performansı var UFO testlerinde. Yani asla parasını hak etmeyen bir monitöre benziyor geçmiş olsun.

ghosting.jpeg


Hocam bir de monitörde OverDrive güçlü diyor onu ne yapayım bir etkisi var mı Valorant için.

Hocam UFO testini açın ve sırasıyla OverDrive ayarlarını değiştirin, hangisi gözünüze daha iyi geliyorsa onu kullanın. O test hareketli nesnelerde monitörün nasıl tepki verdiğini ölçen bir test gibi bir şey aslında. Tam olarak blurr testi gibi, Va panellerin en büyük sorunu blurr ve siyah bulaşmadır bazı monitörler blurr yok etmek için seçenek sunsalar da parlaklığı düşürür ve işe yaramazlar bazıları gelişmiş olduklarından bu durumu hiç yapmazlar ama çoğu VA paneller yapıyor. Her şey UFO testinden ibaret değil ama VA panellerin genelde patladığı testte UFO testidir.Valorant gibi kamera açısının hızla değiştiği oyunlarda belli eder kendini, bir klasik VA durumudur.
 
Son düzenleme:
Evet, böyle bir hissiyat almanız gayet normal çünkü panel gecikmesi tipik olarak 20 ms.

Arkadaşlar, bu kadar hantal panellere sahip olan monitörlerde yenileme hızının bir önemi kalmıyor. Aksine sinyal aralığı yani yenileme hızı arttıkça daha fazla ghosting yaşarsnız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı