AOC G2260VW96 vs Viewsonic VX2457-MHD

tuniqurem

Hectopat
Tüm sistemimi toplayıp aldım, çalıştırmak için birde monitöre ihtiyacım var. Şu iki monitör arasında kaldım. Sizce hangisini alayım? Tüm özellikleri aynı sadece G22 TN ekranmış -ne anlama geldiğini bulamadım- diğer monitör ise LED. Bu arada ekran kartım RX 580 ve ikisininde FreeSync özelliği var. Hangisini önerirsiniz?

AOC 21.5" G2260VWQ6 HDMI DP Freesync 75Hz Full HD Gaming Monitör | ITOPYA
Viewsonic 23.6" VX2457-MHD 75HZ HDMI DP AMD FreeSync Gaming Monitör | ITOPYA
.

Son düzenleme:
İkisi de TN panel kullanıyor. TN paneller hızlı ve tepki süreleri azdır. Genel olarak üst seviye online rekabetçi oyunlar için sürekli bu oyunları oynayanlar tarafından tercih edilen bir panel türüdür. Yüksek tazeleme oranlarını düşük ms değerleri ile sunabilirler. Ancak bunu yaparken görüş açısı daralır ve renkler soluklaşıp gerçek renklerden uzaklaşır.

Eğer normal bir oyuncuysan IPS veya VA panel daha iyi bir tercih olacaktır. TN panel kullanıcısı olarak bir daha ki sefer kesinlikle IPS panel tercih edeceğim ve size de IPS panel öneriyorum.

Bütçeni belirtmemişsin ancak şöyle bir öneri yapabilirim:
Acer SA230bid 23" 4ms (Analog+DVI+HDMI) Full HD Ultra İnce Fiyatı

İkisi de TN panel kullanıyor. TN paneller hızlı ve tepki süreleri azdır. Genel olarak üst seviye online rekabetçi oyunlar için sürekli bu oyunları oynayanlar tarafından tercih edilen bir panel türüdür. Yüksek tazeleme oranlarını düşük ms değerleri ile sunabilirler. Ancak bunu yaparken görüş açısı daralır ve renkler soluklaşıp gerçek renklerden uzaklaşır.

Eğer normal bir oyuncuysan IPS veya VA panel daha iyi bir tercih olacaktır. TN panel kullanıcısı olarak bir daha ki sefer kesinlikle IPS panel tercih edeceğim ve size de IPS panel öneriyorum.

Bütçeni belirtmemişsin ancak şöyle bir öneri yapabilirim:
Acer SA230bid 23" 4ms (Analog+DVI+HDMI) Full HD Ultra İnce Fiyatı

Bütçem en fazla 800. 4 ms olması nasıl etkiler sizce?

Viewsonic VX2457 modeli kullanıyorum, üründe cızırtı sesi var öncelikle bunu belirtmeliyim. Araştırdığım da bir çok kullanıcının bu monitör de bu sorundan şikayetçi olduğunu gördüm. Yani Viewsonic bu modelinde bu problem yaşanıyor. Emin olmamakla birlikte kronik bir sorun gibi duruyor.Ayrıca İtopya da 1ms değeri yazılmış fakat ürünün kutusunda ve kitapçığında 2ms yazıyor onuda belirtelim. Ama performansı etkilemiyor kesinlikle, hatta ben monitörden çok memnunum yani bunu da belirteyim. Oyunlar da olsun internette olsun renkleri çok canlı veriyor. Hazır indirimdeyken alınabilir. Cızırtı sesi olursa sende de iadesi yapılıyor. Kafaya takarsan iadesini yaparsın :) iyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı