Çözüldü AOC G2260VWQ6 Monitörde G-Sync Kullanma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Extingale

Hectopat
Daha fazla  
AOC'un Free-Sync destekli bu monitörü var elimde, az önce Nvidia'nın güncellemesini yükledim. Yüklemeden önce HDMI girişiyle kullanıyordum ve 60 Hz çalışıyordu. Çünkü elimde display port yok zannediyordum, monitörün kutusuna baktım ve içinde display port vermişler(Bilgisayarı birleştiren arkadaş da hiç habersiz HDMI kablosuyla bağlamış).

Aldım taktım, şuan 75 Hz çalışıyor. Bu monitör Free-Sync destekli ve AMD ekran kartlarıyla uyumlu çalışıyor. Ama bende GTX 1050 Ti var ve G-SYNC kullanabilirim. Nvidia denetim masasında G-SYNC bölümü geldi, display portla bağlayınca. Nasıl olacak, açmam için neler yapmam gerekiyor, Free-Sync AMD uyumlu ama bende Nvidia ekran kartı var, yol gösterirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dostum. Aynı donanımı kullanmaktayım. Arkadaşın söylediği gibi direkt olarak kullanamaya başlıyorsun ama öncelikli olarak monitörün FreeSync olarak görünmesi gerekiyor Aygıt Yöneticisinde. Bunu sağlamak adına birkaç işlem yapman gerekiyor. Zira güvenli modda kurabiliyorsun imza yetkisi nedeniyle. Ve acayip akıcı bir deneyim sunuyor. İnan kapatınca 75 Hz 30 Hz gibi geliyor. Tabii ki stabil değil. Ara ara oyunlarda FPS 55'e sabitleniyor ve donmaya başlıyor görüntü. Alt+Tab yapıp geri gelince oyuna, düzeliyor. Bu sorunu daha çözemedim ama çözersem döneceğim.
Monitörden Free-Sync Açınız G-Sync NVIDIA denetim masasından açınız. Bu kadar Aktif olacaktır.

Dostum. Aynı donanımı kullanmaktayım. Arkadaşın söylediği gibi direkt olarak kullanamaya başlıyorsun ama öncelikli olarak monitörün FreeSync olarak görünmesi gerekiyor Aygıt Yöneticisinde. Bunu sağlamak adına birkaç işlem yapman gerekiyor. Zira güvenli modda kurabiliyorsun imza yetkisi nedeniyle. Ve acayip akıcı bir deneyim sunuyor. İnan kapatınca 75 Hz 30 Hz gibi geliyor. Tabii ki stabil değil. Ara ara oyunlarda FPS 55'e sabitleniyor ve donmaya başlıyor görüntü. Alt+Tab yapıp geri gelince oyuna, düzeliyor. Bu sorunu daha çözemedim ama çözersem döneceğim.

Çözüm
Sorunu halledeli baya oldu, teşekkürler. O 55 FPS'e sabitlenme olayı bende de var oyundan FPS sınırını düşürüp, çoğaltınca düzeliyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı