AOC G2460PF vs. Viewsonic XG2402

Va panallerde hep bir 144hz sıkıntısı okudum, 144 hz de hiçbir şey çalışmıyor ve hatta bazılarında ekranda çizgiler çıkıyor. XG2401 de 144 hz de hiçbir sorun yok, her şey olması gerektiği gibi. Ayrıca LFC özelliği de var bu sayede 20 fps de bile g sync kullanabiliyorsun. 70 fps de tarama hızını 140 hz olarak ayarlıyor ve aynı kareyi iki defa gösteriyor, 70 fps yi 140 fps gibi algılıyorsun. düşük fpslerde bile daha akıcı yani.

AOC AGON AG241QX 144Hz 1ms 2K, bu monitörü yeni aldım FreeSync bir monitör ama şu anda G-Sync ile hiç sorunsuz kullanıyorum.
LFC de yanlış bildiğin bir şey var.
Monitörlerin çalıştığı Hz aralığı var, Örneğin benim aldığım monitör 30-144 Hz aralığında G-Sync taraması yapıyor, yani minimum 30 FPS ye kadar G-Sync devrede çalışıyor.
LFC ise burada 30 FPS altına düştüğün zaman devreye giriyor.
Senin dediğin gibi olsa Sync teknolojisine gerek olmazdı.

AOC AGON AG241QX 144Hz 1ms 2K, bu monitörü yeni aldım FreeSync bir monitör ama şu anda G-Sync ile hiç sorunsuz kullanıyorum.
LFC de yanlış bildiğin bir şey var.
Monitörlerin çalıştığı Hz aralığı var, Örneğin benim aldığım monitör 30-144 Hz aralığında G-Sync taraması yapıyor, yani minimum 30 FPS ye kadar G-Sync devrede çalışıyor.
LFC ise burada 30 FPS altına düştüğün zaman devreye giriyor.
Senin dediğin gibi olsa Sync teknolojisine gerek olmazdı.
Agon almayı ben de düşündüm ama aradaki 1000 tl lik fark nedeniyle vazgeçtim. hayırlı olsun.

söylediğiniz doğru ama xg2401 freesync aralığı 48-144 olmasına rağmen 72 fps altında lfc devreye giriyor. 30 fpslere düştüğünde tarama hızını 4x yapıyor yani 120 hz de çalışıyor. bizzat kendim de test ettim ve forumlarda bunun testini yapanlar var.

Agon almayı ben de düşündüm ama aradaki 1000 tl lik fark nedeniyle vazgeçtim. hayırlı olsun.

söylediğiniz doğru ama xg2401 freesync aralığı 48-144 olmasına rağmen 72 fps altında lfc devreye giriyor. 30 fpslere düştüğünde tarama hızını 4x yapıyor yani 120 hz de çalışıyor. bizzat kendim de test ettim ve forumlarda bunun testini yapanlar var.

Sağol kardeşim.
Benim bildiğim ekranın tazeleme aralığının altına indiği zaman LFC giriyor devreye,
Böyle de tanımlanıyor resmi olarak, bilemiyorum çokta emin değilim doğrudur dediğin belki de.

Bu arada Agon'u hepsiburada indirimlerinde aldım 5 gün oldu 2200 liraya aldım, son ürünü de ben almışım stokta yok şuan :)
Yakın dönemde aldıysan yazık olmuş, ama LFC özelliği varsa senin monitörde orası da ayrı bir güzel tabi ki.

HB indirim zamanında aldım ben de ama agon'a tekrar bakmak kalıma gelmedi, 2200 tl çok iyi fiyat gerçekten :) 2200 tl ye alırdım muhtemelen. Son baktığımda 2600 tl'ydi.
1800 tl ye ikinci el buldum ama güvenemedim, vatandan XG2401 aldım 1400 tl ye, 2-3 gün sonra 1650 tl oldu fiyatı.
Gerçi baya memnunum agon alsaydım gtx 1070'im biraz zayıf kalacaktı, 2k 144hz ye kartı değiştirdiğimde geçerim artık :)
LFC özelliği arma 3 te çok işime yarıyor ne yaparsam yapayım 30-40 fps nin üzerine çıkmadığım için 30 fps de bile bu özellik sayesinde oyun akıcı :) arma 3 dışında gerek kalmıyor LFC ye.

XG2401 bende de 72 ve altı FPSlerde LFC'yi devreye sokuyor. Olması gereken 48 ve altında sokması ama Nvidia'nın sürücü desteğinden ötürü bir sorun olduğunu düşünüyorum. En azından Blurbuster forumundanki Şef'in düşüncesi bu yönde.

Belki AMD bir kart ile böyle bir sorun yaşanmıyordur. Yani sorunu monitöre adletmektense ben Nvidia'nın desteğine adlediyorum. Keza AMD katalist ayarlarında Freesync menzili ayarlanabiliyordu.

LFC kötü bir şey değil elbette, Freesync'in bir parçası nihayetinde. Yine de Nvidia+Freesync kombosunun mükemmel çalışmadığına bir kanıt. Alacaklar bunları gözeterek almalı ya da Nvidia'nın resmi olarak yayınladığı on iki monitörden bir tanesini almalılar.

HB indirim zamanında aldım ben de ama agon'a tekrar bakmak kalıma gelmedi, 2200 tl çok iyi fiyat gerçekten :) 2200 tl ye alırdım muhtemelen. Son baktığımda 2600 tl'ydi.
1800 tl ye ikinci el buldum ama güvenemedim, vatandan XG2401 aldım 1400 tl ye, 2-3 gün sonra 1650 tl oldu fiyatı.
Gerçi baya memnunum agon alsaydım gtx 1070'im biraz zayıf kalacaktı, 2k 144hz ye kartı değiştirdiğimde geçerim artık :)
LFC özelliği arma 3 te çok işime yarıyor ne yaparsam yapayım 30-40 fps nin üzerine çıkmadığım için 30 fps de bile bu özellik sayesinde oyun akıcı :) arma 3 dışında gerek kalmıyor LFC ye.

Olsun senin monitör de güzeldir. Bundan önceki monitörüm Viewsonic ti benimde memnundum.
2k Monitör güzel olduğu kadar bazı dezavantajları da var ne yazık ki.
İzlediğin videolar 1080 p altındaysa o zaman ekranda pikselleri sayarsın.
YouTube da her video da 1080p veya 2k olmadığı için.
Henüz alışamadım böyle video izlemeye.
Bu açıdan 1080p monitör biraz daha ideal.

Olsun senin monitör de güzeldir. Bundan önceki monitörüm Viewsonic ti benimde memnundum.
2k Monitör güzel olduğu kadar bazı dezavantajları da var ne yazık ki.
İzlediğin videolar 1080 p altındaysa o zaman ekranda pikselleri sayarsın.
YouTube da her video da 1080p veya 2k olmadığı için.
Henüz alışamadım böyle video izlemeye.
Bu açıdan 1080p monitör biraz daha ideal.
Ben baya memnunum bu monitörden, tam bir f/p ürünü. Evet ne yazık ki henüz 2k ve 4k standart olamadı bu karşın 8k geliyor yakında. Üç dört yıl içinde standart olmaya başlar sanırım 2k ya da 4k.

Dosya Ekleri

• 20190212_063133.jpg
    20190212_063133.jpg
    677,8 KB · Görüntüleme: 74
  • 20190212_063124.jpg
    20190212_063124.jpg
    820,3 KB · Görüntüleme: 72
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı