Çözüldü AOC G24U2 monitörlü sistemlerde sürekli kasma hissi yaşanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Klerwsky

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, 5 yıldır çektigim bir sorundan bahsedeceğim: Oyunlarda yüksek FPS almama rağmen kasma hissi ile karşılaşıyorum ve bu hep var, fareyi cevirince input lag gibi geç dönüyor ayrıca oyunlarda cok bariz yırtılma ile kasma oluyor, fareyi saga sola cevirince hızlı reflex veremiyorum. Oynadıgım oyun genellikle CS2, diger oyunlarda da aynı sorunu yaşıyorum. Bütün oyunlarda test ettim neredeyse hemen hemen 60 FPS kasmaması gereken oyunlarda bile kasıyor, yırtılma oluyor. CS 1.6 gibi bir oyun bile kasıyor, fareyi cevirince input lag ve ekran yırtılması oluyor, sırf bundan kurtulmak için yeni PC topladım hala aynı sorun var, sistemim ve monitörüm şunlar:
AOC G24U2 144Hz.
7500F.
5060 Ti.
ASUS Prime B650 m-r
Kioxia Exceria g2.
Vento VG4200s.

Çözüm

Sorun güç kablosunda çözüm işaretlersen sevirim büyük ihtimalle mönitoru besleyemiyor.

Hocam düzelmezse beni etiketleyin yeniden yardımcı olmaya çalışacağım.

Bakım ve format yaptınız mı? Eğer bunlardan sonra da oluyor ise darboğaz hesaplama yapın. RAM yetersiz gelirse de böyle durumlar oluşur.

Monitor driver ve 144Hz seçılı mıdir hocam.

Evet seçili bütün ayarlar yapılı.

Bakım ve format yaptınız mı? Eğer bunlardan sonra da oluyor ise darboğaz hesaplama yapın. RAM yetersiz gelirse de böyle durumlar oluşur.

Sistem 2 günlük yeni kurdum Windows'u RAM'i eklemeyi unutmuşum 16 GB 2X yapsam da RAM'leri aynı sorun devam ediyor.

Tüm açık uygulamaları kapatıp bir test yap bakalım(sonucu paylaş):

Blur Busters TestUFO Motion Tests. Benchmark for monitors & displays.

Blur Busters UFO Motion Tests with ghosting test, 30fps vs 60fps vs 120hz vs 144hz vs 240hz, PWM test, motion blur test, judder test, benchmarks, and more.
www.testufo.com

Ayrıca VSYNC açmamalısın. 144 hz akıcı olması için oynadığın oyunda o FPS'yi yakalaman gerekir. Tabii farklı komplikasyonlar da olabilir.

Kablon kalteli bir kablo dene.

FPS oyuncusu oldugum için V-Sync G-Sync işim yok gereksiz buldugum teknolojiler bir yararını görmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…