AOC 24G2U ve gözümde yanma hissi

Msi büyük ihtimalle TN panel ve küçük ekranlı olduğu için bir anda büyük ekran ve IPS panele alışamamış olma ihtimaliniz olabilir(renkler daha canlı olduğundan dolayı vs). Bence alışmanız açısından biraz süre tanıyın 1 2 gün.

Msi büyük ihtimalle TN panel ve küçük ekranlı olduğu için bir anda büyük ekran ve IPS panele alışamamış olma ihtimaliniz olabilir(renkler daha canlı olduğundan dolayı vs). Bence alışmanız açısından biraz süre tanıyın 1 2 gün.
Msi laptota küçük ekranı vardı 17.3 inc fakat ips paneldi. Hatta ekranından çok memnundum. Bunun ışığı biraz projektör gibi. Gerçi F/P ürünü iyi hatayı bilgisayarın en önemli parçası olan monitörde bütçe kısıtlaması yaparak yaptım (bence). Üst düzey bir ekran almam gerekiyordu gözlerimden dolayı.

Msi laptota küçük ekranı vardı 17.3 inc fakat ips paneldi. Hatta ekranından çok memnundum. Bunun ışığı biraz projektör gibi. Gerçi F/P ürünü iyi hatayı bilgisayarın en önemli parçası olan monitörde bütçe kısıtlaması yaparak yaptım (bence). Üst düzey bir ekran almam gerekiyordu gözlerimden dolayı.
Msi laptop hangi model idi acaba?
Bence 1 2 güne bir sorun kalmayacak gibi geliyor. Benim de basima gelmişti boyle bi durum.

Bende de aynı sorun var 15.6 inçten aoc 24g2u geçtim gözlerim fena yanıyor. 2 haftaya yakın oldu ağrı biraz azaldı fakat hala daha var gibi sizde nasıl oldu geçtimi ?

Monitörün SRGB degeri yüksek oldugu için oluyor olabilir. Bilimsel bir kanıt var mı bilmiyorum ama renkler aşırı doygun ekrana bakmıştım ve renklerin çok koyu olması sebebiyle gözlerim yorulmuştu aynen bahsettiginiz, yanma gibi şeyler bende de olmuştu. Ekran kartı ayarlarından yada monitörün menüsünde ayar yapma imkanı varsa renk doygunlugunu düşürüp tekrar dener misiniz? Ben böyle çözmüştüm benim sorunumu.

Monitörün SRGB degeri yüksek oldugu için oluyor olabilir. Bilimsel bir kanıt var mı bilmiyorum ama renkler aşırı doygun ekrana bakmıştım ve renklerin çok koyu olması sebebiyle gözlerim yorulmuştu aynen bahsettiginiz, yanma gibi şeyler bende de olmuştu. Ekran kartı ayarlarından yada monitörün menüsünde ayar yapma imkanı varsa renk doygunlugunu düşürüp tekrar dener misiniz? Ben böyle çözmüştüm benim sorunumu.
Renk doygunluğu nedir ? sizde aoc 24g2u kullanıyorsanız bana ayarlarınızı atabilir misiniz? Ben böyle kullanıyorum
aoc.png

Renk doygunluğu nedir ? sizde aoc 24g2u kullanıyorsanız bana ayarlarınızı atabilir misiniz? Ben böyle kullanıyorum Eki Görüntüle 1068553

Ben AOC kullanmıyorum ama o monitörün SRGB degerinin ve ARGB degerinin yüksek oldugunu biliyorum. Buna benzer monitör kullanmıştım renkleri çok doygun olunca göz agrısı yapmıştı. Siyahlar aşırı siyah, sarılar sap sarıysa bu renk doygunlugunun yüksek oldugunu gösterir. Ekran kartı markanız nedir? AMD? NVİDİA? AOC menüsünden degilde direk ekran kartının driverindan ayarlamayı göstereyim.

NVİDİA kontrol panelinden: Vibrance yazan kısmı arttırıp azaltın doygunlugu oradan yapabilirsiniz.

AMD için: Ayarlar, Ekran, Özel renk etkinleştirin. Doygunluk yazan kısım 100 olacak onu düşürmeyi deneyin

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı